On my 25th week of Preggy

13:33

Ni kisah persiapan barangan baby.
Akibat kerisauan:-

1. Hb low
2. Placenta (uri) bwh lg
3. Baby mcm kecik (kata mid wife gov clinic)

So, takut apa2 yg akan jd (allahualam) kita hanya mampu merancang. Kalo Allah tu nk keluarkan si dia dlm perut lambat @ cepat. Kita kena menerimanya.

Dan apabila bincang2 dgn en asben. Dia pn agreed utk listing budget2 baby dan beli sedikit demi sedikit.
Kalo nk beli lump sum in one time. Mmg bole xmakan la jwbnya..kan? kan?.hahaha.

Budget nak sambut org baru pn bole tahan. Segala checklists itu, saya google aje.. Pilih la mana perlu & mana xperliu. Nk beli skrg / kemudian pun bole la write down..

Dh 60% persiapan baby on 6th mnth of preggy.
Ok la kan.. 7mnths nt, 70% pulak..hahaha. Jadiknya, bole hit timeframes la,kan!! (poyo sket mummy nih).
Ni br settled baju, sock, mitten, bag, bottle, diapers (plg xthn beli awal2), tilam set &lain2. Sb ada sale, so grab aje..Mamypoko S jumbo RM41.90 , Huggies Merah Jumbo 68 free 4pcs RM28.99. 


Oleh krn kerisauan gatal2 yg kdg2 menjelma dan en asben warning supaya tak mo tgk any stretch marks. Maka, bininya pn berusaha bsungguh2 utk mcari pelbagai ikhtiar. Setiap bln, berlainan produk yg saya akan mcuba. Seronok buat kajian2 ni.. Oleh krn itu, ssh sket nk bg review. Cuma boleh share yg Pureen tu byk paraben. Sesungguhnya tak bagus paraben utk ibu mengandung (dr hasil kajian melalui google  www.google.com)



Koleksi gmbr2.. Gmbr baby tu ms scan 3D/4D ms wk 15 buat appt online je dgn Jezlyn kat bayi-ibu.com



Jeng3x... barut & bedung / blanket baby in progress. Baju2 lama dr anak2 adik & baju baru pn dah di cuci utk d simpan terus dlm almari.. tp tbasuh guna mesin basuh la pulak. Pttnya kne hand wash.. huhu.
Dan tetiba terbeli stroller pulak. Agak cpt kan? Sbbnya?? Takut xsmpat & malas nk fikir2 lg. 2013 nk focus pd kenduri doa selamat & brgan mommy to be pulak.
Psl stroller ni mmg pening, nampak best yg ikut citarasa adalah SCR6 + SCR7 sbbnya bole msukkn car sear tu dlm stroller. Tp besar & berat pulak. Si Combi ni ok ringan tp sampai 2-3 thn je katanya. Nk buka & basuh pn xde masalah. User friendly jugak. So, mls nk fikir byk (nanti uban keluar byk pulak). Kita grab aje lah combi. Tgk review blogger pn rmai suggest combi.





You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab