On my 25th week of Preggy

On my 25th week of Preggy. Timbullah kisah-kisah persiapan barangan baby apa yang perlu dibeli dan tak patu di beli ! On my 25th week o...

On my 25th week of Preggy. Timbullah kisah-kisah persiapan barangan baby apa yang perlu dibeli dan tak patu di beli !

On my 25th week of Preggy.

Sape tak risau oiiiii..Dah nak masuk 7 bulan kot. Akibat kerisauan, jom update sedikit sebanyak pasal baby New Born:-

Mengandung kali ini ada macam-macam ssedikit halnya, antaranya :-
1. Hb low
2. Placenta (uri) bwh lg
3. Baby mcm kecik (kata mid wife gov clinic)

So, takut apa-apa yg akan jadi (wallahualam) kita hanya mampu merancang. Kalau Allah tu nk keluarkan si dia dlm perut lambat @ cepat. Kita kena menerimanya.

Dan apabila bincang-bincang dgn en asben. Dia pun agreed utk listing budget2 baby dan beli sedikit demi sedikit.

Kalo nk beli lump sum in one time. Mmg bole xmakan la jwbnya..kan? kan?.hahaha.

Budget nak sambut org baru pn bole tahan. Segala checklists itu, saya google aje.. Pilih la mana perlu & mana xperlu. Nak beli skrg / kemudian pun bole la write down..

On my 25th week of Preggy

PERSIAPAN BABY SEMASA KANDUNGAN 7 BULAN 


DAh 60% persiapan baby on 6th month of preggy.
Ok la kan.. 7mnths nt, 70% pulak..hahaha. Jadiknya, bole hit time frames la,kan!! (poyo sket mummy nih).

Ni br settled baju, sock, mitten, bag, bottle, diapers (plg xthn beli awal2), tilam set & lain2. Sb ada sale, so grab aje..Mamypoko S jumbo RM41.90 , Huggies Merah Jumbo 68 free 4pcs RM28.99. 


On my 25th week of Preggy

Oleh krn kerisauan gatal2 yg kdg2 menjelma dan en asben warning supaya tak mo tgk any stretch marks. Maka, bininya pn berusaha bsungguh2 utk mcari pelbagai ikhtiar. Setiap bln, berlainan produk yg saya akan mcuba. Seronok buat kajian2 ni.. Oleh krn itu, ssh sket nk bg review. Cuma boleh share yg Pureen tu byk paraben. Sesungguhnya tak bagus paraben utk ibu mengandung (dr hasil kajian melalui google  www.google.com)




Koleksi gmbr2.. Gmbr baby tu ms scan 3D/4D ms wk 15 buat appt online je dgn Jezlyn kat bayi-ibu.com



On my 25th week of Preggy

Jeng3x... barut & bedung / blanket baby in progress. Baju2 lama dr anak2 adik & baju baru pn dah di cuci utk d simpan terus dlm almari.. tp tbasuh guna mesin basuh la pulak. Pttnya kne hand wash.. huhu.

Dan tetiba terbeli stroller pulak. Agak cpt kan? Sbbnya?? Takut xsmpat & malas nk fikir2 lg. 2013 nk focus pd kenduri doa selamat & brgan mommy to be pulak.
Psl stroller ni mmg pening, nampak best yg ikut citarasa adalah SCR6 + SCR7 sbbnya bole msukkn car sear tu dlm stroller. Tp besar & berat pulak. Si Combi ni ok ringan tp sampai 2-3 thn je katanya. Nk buka & basuh pn xde masalah. User friendly jugak. So, mls nk fikir byk (nanti uban keluar byk pulak). Kita grab aje lah combi. Tgk review blogger pn rmai suggest combi.





You Might Also Like

0 comments

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -