sakit sendi, sakit tulang, sakit lutut

01:23


Pabila umur semakin meningkat..
Macam macam masalah akan hadir dalam badan kita.

Terutamanya bagi kaum wanita. Yg kebiasaanya sakit sendi, lutut, tulang dan sebagainya..

Sebenarnya itu seakan2 perkara biasa.

Sedangkan kereta perlu di servis. Apatah lagi badan kita.

Makanya, jika kita tidak dapat service diri dgn makan dengan pemakanan yang berkhasiat.

Apa lah salahnya kita memberi badan kita sedikit supplement. Seumpama servis diri kita kembali.

Antara tips untuk pemasaalahan sakit sendi, lutut dan tulang

Antara masalah2 pesakit saraf dan tulang belakang ni.

1. Pergerakan yang terhad

2. Orang sekeliling krg memahami

3. Kesan psikologi dengan 2 perkara di atas.


Antara perkara yang diperlukan oleh pesakit saraf seperti:

1. Sokongan dari keluarga, saudara mara serta orang tersayang. Cuba tingkat kan pengetahuan asas dalam memberi sokongan pesakit saraf seperti membaca. Mengenal pasti kehendak pesakit.

 Contohnya pesakit ingin mencapai buku, sebelum pesakit meminta bantuan hulurkan buku, kita dah hulurkan. ha macam tu la.

2. Sentiasa memberi harapan kepada pesakit. Biasanya pesakit akan sentiasa rasa hilang semangat dan sentiasa berfikiran negative. Orang sekeliling harus memberi kata2 semangat serta harapan positif kepada pesakit. Biarkan ruang pesakit mencari makna kehidupan sendiri.

3. Mengurang berat badan bagi menampung badan dengan pergerakan yang terhad.

4. Melakukan rehabilitasi dan senaman ringan seperti berjalan2. ini kerana bila pergerakan yang terhad akan menjadi kan otot badan menjadi lemah. Rehabilitasi atau senaman ringan mampu menambah kekuatan otot.

5. Menggalak kan pesakit untuk meluahkan perasaan. Antara cara paling mudah ialah dengan menulis.

Petua Mencegah sakit tulang belakang:

1. Amalkan postur yang baik dengan memastikan bahagian belakang anda tegak.

2. Gunakan kerusi yang dapat menyokong belakang anda dengan baik.

3. Tidur atas tilam yang sesuai (tidak terlalu lembut) dan elakkan berbaring dengan muka ke bawah.

4. Elakkan daripada duduk, berdiri atau membongkok terlalu lama.

5. Jangan mengangkat beban yang berat dengan membongkok.

6. Lakukan senaman terutama senaman yang dapat menguatkan otot abdomen dan belakang.

7. Jika berat anda meningkat, berusahalah untuk mengurangkannya bagi meringankan beban kepada tulang belakang.

8. Elakkan memakai kasut bertumit tinggi.Boleh juga baca artikel2 berkaitan sakit saraf dan tulang belakang- Sokongan keluarga bantu pesakit kronik- Fahami Pemulihan Pesakit- Kerosakan pada saraf tunjang boleh sebabkan lumpuh- Baik pulih anggota- Sakit Belakang- Pengaruh Saraf Tulang Belakang dan Gejalanya pada Organ Tubuh



Sejak product AJHT melancarkan promo buy 6 free 1 pada bulan yg lalu.

Terus menderu soalan2 dan perasaan utk lebih tahu dari customer2.

Sebenarnya mmg saya akui keberkesanan AJHT, Oste & Omega.

Byk testimonial yang memberikan positif feedback.

Jika anda ada pertanyaan tentang produk ini.

Boleh hubungi saya di 012 6460421


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab