SET BERPANTANG / PENYUSUAN YANG TERHEBAT DAN JIMAT

Set Berpantang/Penyusuan yang Terhebat dan Jimat! SET BERPANTANG/PENYUSUAN SHAKLEE ===============...

Set Berpantang/Penyusuan yang Terhebat dan Jimat!

SET BERPANTANG/PENYUSUAN SHAKLEE
========================================

Askm..
Jujur saya katakan, pengalaman mengandung dan bersalin suatu pengalaman yang agak menggembirakan bagi saya. Pengaliran susu saya lebih 
lancar, perasaan lebih tenang dan gembira, anak yang agak mudah dijaga dan sebagainya. Pengalaman saya ini bukannya 100% kerana Shaklee. Cuma 
kebetulannya saya mengamalkan Shaklee. Cuma saya sangat percaya, apabila badan si ibu yang mengandung dan berpantang itu cepat sihat, pastinya emosinya juga gembira. Apabila gembira segala-galanya akan lancar. Penghasilan dan pengaliran susu saya juga lancar dan sehingga saat ini anak saya masih meneguk susu mummy sahaja. *Alhamdulillah*

Jadi saya sangat-sangat percaya apabila tubuh badan kita sihat, emosi pasti gembira dan segala-galanya akan berjalan dengan smooth dan lancar.

Dan saya percaya suplemen Shaklee yang saya amalkan ini adalah antara FAKTOR UTAMA saya cepat sembuh selepas melahirkan Dhia dan membantu perasaan saya menjadi tenang. Bila badan sihat, fikiran tak stress alhamdulillah, susu pun sangat mudah untuk dihasilkan. 

Berpantang dengan Suplemen Shaklee je? Boleh ke? Boleh!! Saya sendiri adalah salah seorang pengguna set ini.Kalau difikir2kan macam tak percaya, tapi 
percayalah memang itu hakikatnya..memang boleh berpantang cara moden..tiada jamu2 sepanjang berpantang..sebabnye saya bersalin secara caeser

Jom saya terangkan satu persatu set berpantang/penyusuan Shaklee sambil saya kongsi pengalaman saya.

Vita-Lea Iron Formula (120 biji) - Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.Sepanjang berpantang saya memang jaga makan..tak makan makanan yang gatal2, berangin, sejuk..yelah risau dah la bersalin caeser pulak tu,pengambilan vitalea shaklee membantu saya mendapat nutrien penting yang saya tak dapat dalam pemakanan saya masa berpantang..

B Complex (120 biji)- sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.B-complex sangat membantu sepanjang berpantang..saya rasa segar dan kurang rasa letih..memang saya dapat rasa perbezaannya..walaupun saya kurang tidur pada waktu malam sebab baby menangis nak menyusu, saya rasa kurang letih dan kurang rasa mengantuk waktu siang..rasa happy jer dapat melayan orang baru dan seperti macam bukan dalam pantang

Vita-C (180 biji) - penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.Luka kat perut saya cepat kering..malah muka saya dahulu teruk dengan kesan jerawat tetapi sejak mengambil Vita-C semakin berkurangan.

Zinc (120 biji)- membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin. Pengambilan zinc buat luka saya cepat baik..masa mula lepas kuar wad, bongkok jugak la saya masa berjalan.. yela nak menahan sakit kat perut..tapi dalam masa seminggu saya dah boleh berjalan cam 
biasa..dah tak bongkok lagi..zinc shaklee memang bagus sangat..

Ada 3 lagi yang paling best saya ambil, Alfalfa untuk membanyakkan susu badan, ESP untuk dan Ostematrix untuk kesihatan tulang dan bermanfaat untuk ibu yang menyusu (Ini adalah pilihan, pengambilan selepas berpantang pun baik)

Alfalfa (330biji) - Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Membantu dalam memekatkan susu dan 
menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Baby Dhiancepat rasa kenyang sebab susu saya jadi pekat berkrim.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan 
membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pada bayi..susah nak kena kembung..Baby Dhia setakat ni cukup lena tidurnya..dan yang paling best di waktu pejabat saya membuat power pumping dan menghasilkan susu yang 
banyak..*Alhamdulillah*

Energizing Soy Protein (ESP) : Pengalaman yang tak dapat saya lupakan, susu meriah teramat sangat! Breast saya membengkak! Baby Dhia bila menyusu mesti mengalir –ngalir keluar susu sebab terlalu banyak sangat susu yang memancut bila dia hisap. Ada masa tersedak gak la coz banyak sangat.ESP ni boleh diminum selepas bersalin. Lagilah melimpah-limpah susunya. Disebabkan ESP ini adalah protein, ia menjadikan susu lebih pekat dan Baby Dhia memang tidur lena dan tidak meragam..*Alhamdulillah*

OsteMatrix (120 biji) - Sangat penting bagi ibu-ibu menyusu. Ini kerana susu ibu itu sendiri komponen utamanya ialah kalsium dan protein.Jika ibu tidak mengambil kalsium secukupnya,bagaimana badan ibu itu hendak menghasilkan susu yang banyak dan berkualiti? Di samping menghilangkan sakit-sakit sendi dan tulang yang turut dirasai oleh kebanyakkan ibu-ibu yang baru lepas bersalin.Saya memang tidak suka minum susu maka pilihan yang paling bijak ialah dengan mengambil Ostematrix (Kalsium) Shaklee. Badan belakang saya memang terlalu sakit semasa berpantang kerana bersalin caesar..nak baring pun sakit..setelah amalkan OsteMatrix sakit semakin berkurangan dan sekarang tak rasa sakit seperti dulu lagi..malah kaki cpt cramp pun dh berkurangan.

Saya bersyukur sangat sebab dipertemukan dengan shaklee..sampai sekarang Baby Dhia(7+Bulan) masih fully bf dan tak banyak ragam (senang menjaganya)…*Alhamdulillah*

Anda tak perlu pening-pening memikirkan set bersalin yang sesuai dan ekonomi, dan menilai antara jamu itu jamu ini. Dapatkan set bersalin/berpantang Shaklee, dengan harga yang cukup murah (Set ini sebotol = 4 bulan...jimatkan!!) dan cukup bagus untuk memastikan anda sentiasa bertenaga dalam menguruskan orang baru.

Berminat untuk Berpantang dengan Set berpantang/penyusuan Shaklee
1- Vita-Lea Iron Formula
2- B Complex
3- Vita-C 
4- Zinc

5- Alfalfa , ESP dan OsteMatrix (Pilihan anda)..

Hubungi saya secara terus di 0126460421 atau

Tinggalkan email anda untuk dapatkan harga yang istimewa dan free gift:

COD: Kajang Perdana, Kajang (tesco / Metropoint Kajang) / Saujana impian / Prima Saujana / damai Mewah / Hulu Langat / Billion Bdr Teknologi Kajang / Cheras

Shaklee ID : 922292
e-mail : urban.shaklee@gmail.com

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda