Adakah anda tergolong dalam wanita yang cepat letih ketika hamil?

Adakah anda tergolong dalam wanita yang cepat letih ketika hamil? Bagi wanita yang mengal...

Adakah anda tergolong dalam wanita yang cepat letih ketika hamil?



Bagi wanita yang mengalami fasa pertama kehamilan selain dari mengalami alahan, sakit di sekitar payudara, mungkin mengalami sedikit pendarahan. Kita tidak terlepas dari berasa penat dan mengantuk.  Memang bukan dibuat-buat rasa mengantuk ni. 
Boleh dikatakan setiap masa mengantuk, letih dan lesu.

Dari hasil pembacaan, pada trimester pertama badan kita bekerja keras untuk membuat uri (plasenta) untuk bayi kesayangan kita.  Tahap hormon serta metabolisma kita juga berubah dengan pesat serta paras gula dalam darah serta tekanan darah akan menurun so itulah penyebabnya kita mudah letih.  Dah la kita luaran bekerja, dalaman kita juga turut bekerja.. jadi triple letih.  Macam mana kita nak mengatasinya?

Pagi-pagi pastikan kita bersarapan. 
Setiap 2 -3 jam pastikan ade kudap2an mcm roti , biskut, chocolate  ataupun nestum. 
Bila kita mengandung perut memang tak boleh dibiarkan kosong sebab perut akan mudah masuk angin dan lepas tu  satu kerja pun kita dah tak boleh buat. 

Selepas sarapan, ambillah vitamin-vitamin tambahan untuk kurangkan rasa letih & sickness spt B Complex Shaklee dan Vitalea Shaklee.  Automatik tenaga kita bertukar seperti tenaga “SuperWoman”.  

Sebenarnya tubuh badan kita perlukan support untuk mereka terus bekerja jadi kita berikan sesuatu untuk membantu tubuh kita supaya kita tidak mudah letih ketika hamil.  Perlunya suppliment untuk membantu anak didalam kandungan kita juga.  Pastikan tgahari kita ambil Vita C . Dan Ostematrix sebelum tidur.

Untuk keterangan lanjut / Konsultansi Percuma / free gift : SMS/Whatapp/Call: 012-6460421
COD: Kajang Perdana / Metropoint Kajang / Tesco Kajang / Billion Bdr Teknologi Kajang / Sg Chua / Kg Melayu Subang





You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda