Basic H Shaklee Untuk Demam Campak / Ekzema

Kegunaan Basic H shaklee ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Sebagai pencuci ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ § Cuci tandas, cuci lantai, ...

Kegunaan Basic H shaklee
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥




Sebagai pencuci
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
- bilas tudung
-basuh botol susu dan segala botol

Merendam sayur & buah
☆☆☆☆☆☆★☆☆☆☆☆
§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga
☆☆☆★★★★★★☆
§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar).
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk tuam semasa demam.
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

Berkebun (gardening)
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.



Kegunaan rumah
☆☆☆☆☆☆☆☆
§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna.

Nak try? Pm saya jom 012646421



sesuai utk demam campak.


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda