Kehamilan minggu ke 28

  Diam tak diam sekarang dah nk masuk 30 minggu kehamilan. Pengalaman mengandungkan anak p...


Diam tak diam sekarang dah nk masuk 30 minggu kehamilan.

Pengalaman mengandungkan anak pertama dan kedua ni mmg sgt berbeza. Berbeza dari sudut sgt positif untuk yang kedua ini.

Mungkin berlainan jantina kot...hahaha kalau la benar scan tu kan? kebiasaannya kalo dah 3 4 kali scan kata boy. InsyaAllah boy kot ;) 

So,klo confirm boy. Kita bg daddy je la pilih nama. Mummy penat dah anta proposal nama anak. huhu Masa Dhia dulu, bila mummy anta nama byk kali kene reject dgn daddy. Mummy tak cerewet sgt tang2 nama..asalkan ada makna & maknanya baik.





Progress yg dapat saya lihat utk minggu ke 28 :-
1. Kepala anak saya dah turun (yeay!!)
2. Plasenta atau di kenali sbg uri dah berada di atas
3. Berat baby dalam 1.2kg
4. Pergerakan yang aktif.
5. HB, BP & berat ok. (nak tak nak..mummy kene rajin makan vitamin dan vitamin tambahan. hahaha masa Dhia dulu kerap skip2 makan vitamin. tu yang mcm2 sket semasa kehamilan).

Bila dah byk bulan bintang ni kan...rasa2 mcm malas je...alangkah baiknya dpt baring2 je ...






 

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda