Wednesday, 4 June 2014

Shopping Online Je Sekarang Ni ;)

Zaman dah berubah.

Semuanya di hujung jari je. 

Order Online, beli Online, bayar pun Online juga.




Di parktikkan ke diri sendiri hinggalah saya praktikkan kepada tpt saya bekerja. 
Beli barang-barangan ofis secara online juga.

Bila beli barang2 ofis online ni. Jimat masa, Tak payah fax bagai. Purchasing buat PR & PO - Bos sign - Terus Order - Account terus buat payment-Barang sampai!! ;)
Sebenarnya dah byk saya survey website2 yang user friendly dan variety. Setelah mencuba beberapa supplier. 
Saya stick sudah dgn 1 company ni. http://estore.pacificwise.com.my/ 
Murah pun murah, bos pun boleh review order history. Online sahaja :)



OK..nak di jadikan cerita, betapa pentingnya web / blog ni,kan?
Semua org praktik shopping di hujung jari.


Tesco pun dah buat Online Shopping  http://eshop.tesco.com.my/ sesuai untuk kami juga. Sb rumah kami tinggi. Nak hangkut barang2 pun boleh semput. Cumanya, kami belum praktikkan lagi. Sb rumah dekat je dengan Tesco & sambil2 tu bole bawa anak jenjalan. Mungkin akan dtg kene buat online gak ni ;) sb akan dtg ahli keluarga bertambah, bukan semput nk angkat2 brg. Tapi, boleh fengsans kot hihihihi.



Bisnes Shaklee saya pun saya suka. 
Order2 barang dan restok barang2 hanya dgn online sahaja.
Di sini https://www.shaklee2u.com.my/mbst_en/ .
Jimat masa saya dan kos juga. Seronok mmg seronok. 
Sambil online pun boleh buat duit & dapat duit. Nk join bisnes online spt saya?, Roger je saya ye. 





: Jom Chit Chat :

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers