Barangan mesti bawa bercuti ke Pulau

Masa baru2 kawen dulu. Ada plan nk bercuti ke Pulau Tioman slps balik melawat sedara mara di Johor...

Masa baru2 kawen dulu. Ada plan nk bercuti ke Pulau Tioman slps balik melawat sedara mara di Johor. Entah mcmana plan xjadi sbb ramai yg kami hangkut bawa balik kg.

.....Setelah 2 tahun berlalu.....

.......Kini..............

Bos en somi sedang plan untuk buat family day ke Pulau Tioman. ops, bukan plan. its CONFIRMED,k! hehehe

Hati mummy ni berbunga2 riang le gamaknya..tpt yg di idam2kan nk pergi..
Akhirnya, dapat pergi gak.
Tapi, kali ni kami berempat beranak.

Eh, bukan 4 tapi 6 beranak. Hangkut sekali mak & abah ;)

Tapi, mummy kene mengemas barangan kami berempat nmpknya.

Ok jom kita list out barang yang perlu di bawa untuk bercuti ke Pulau Tioman.
Yang pastinya...barangan kene minimize.
Mana la larat en somi nk hangkut sumenya. Dari bas ke jeti..Jeti ke darat. kan??

Barangan mesti ada ketika bercuti ke Pulau Tioman 


1. Sun block.
Untuk save budget kene la beli yg boleh di pakai oleh baby, anak, dan mak apaknya gak ;)
Tapi, kami masih survey mana paling bgus untuk kami.
Gaji keluar je...terus grab!!


2. Penghalau nyamuk / Mosquito Repellent
Yang mesti ada. Pulau kan? Mesti ada nyamuk.
Kita cegah dulu.
Hak ni ada offer kat 7E..RM25 untuk 2 barangan ni.
Macam menarik ;)




Yang ni pun bagus untuk anak2
gelang pengahalau nyamuk.
ok, boleh nak juga. masuk wishlists!!
;)


Tradisonal ni.
Penghalau nyamuk dari cengkih & limau
Check!! masuk wishlists ;)


3. Barangan anak-anak.
  • botol susu
  • susu (standby)
  • ubat2an (standby)
  • air panas dalam termos
  • air masak
  • tuala kecil
  • wet tissue
  • baju baby yang sesuai dgn keadaan
  • pampers 
  • sweater
  • stroller baby
  • baby carrier 
  • minyak angin & toiletries
  • kasut spare
  • stokin
  • berus botol
  • makanan dhia batrisya
  • baju hujan (standby)
  • swimming suits
4. Barangan mak apaknya.

  • handphone
  • tab
  • pakaian
  • pakaian mandi
  • toiletries
  • selipar
  • stokin
  • make up
  • perfume
  • charger
  • baju hujan (standby)

5. Lain-lain barangan mesti ada 
  • plastik (baju kotor & nk buang pempes)
  • mainan sket
  • vitamin shaklee mummy hihihi

okies..banyaknya barangan anak2.

mummy lak ..fefeling tak sabar nih ;)


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda