Jimatkan masa sewaktu pam susu badan

asyik2 story mory susu badan aje,kan? tak de citer lain kowt :( he...

asyik2 story mory susu badan aje,kan?
tak de citer lain kowt :(

hehehe 
sebenarnya kali ni nk share ttg mcmana nk jimatkan masa mengepam susu badan.

Untuk mommy2 yg berkerjaya tentunya xcukup masa nk mengepam lelama, kan?  
Mana mommy2 yg pakai FS Medela tu... 
Tok sah ckp ler..dlm kete pun boleh ngepam.
Kan??

So, mana2 mommy2 yg hidupnya sederhana mcm saya.

Saya hanya pakai pam spectra 3 (elektrik) & Medela Harmony (manual).
Kebiasaan waktu kerja saya akan menggunakan Spektra Elektrik.
Pam elektrik ni mmg saya tinggalkan sahaja di ofis.



Entry kalini nak story mory ttg mengepam susu badan.


Untuk jimatkan masa mengepam saya akan buat double pumping.
Ini bermakna, saya akan mengepam kedua2 miss B secara serentak.
Tak sampai 5 min pasti dpt 5oz. (sikit atau byk..saya pun xpasti) .
Jadual mengepam 9.30am, 11am, 3.00pm & 5pm.
1x sesi dapatlah 5oz. Sehari insyaallah dpt bawa balik sekurang2nya 20oz.
(kalo mls pam..xdptlah 20oz)

Tapi, saya ni jenis suka bg fresh utk anak.
EBM xsimpan lama2.
Selalunya abeskn dlm masa utk 1 hari atau 2 hari.

Mana waktu tgh hari saya,ye? Oh waktu tgh hari saya akan balik mkn.
Waktu lunch tu la saya korbankan menyusu direct utk ke2-2 anak saya.
Kdg2 xsmpat pun mkn lunch. 
Prepare big breakfast siap2.

Selain dari tips2 di atas, saya adalah pemakan vitamin tegar.
Vitamin ni untuk tenaga, sumber kalsium zat2 yg ibu tak sempat ambil.
Lagipun nk ssusukan 2 org anak, pastinya khasiat badan saya kene cukup ;)

Antara vitamin yg saya ambil dari Shaklee ialah:
  • Vitalea
  • B complex with Asid Folic
  • Omega Guards
  • Ostematrix
  • ESP
  • Alfafa
  • Coqhealth
  • Garlic Complex
  • Vitamin C Sustained release
Selamat mencuba!!



Facebook : Azlinda Alin
Fb Page : 012 64 604 21
Emel :nurazlindaazman@gmail.com
COD Area : Kajang Perdana, Kajang, Metropoint Kjang, KK Kajang, Hospital Kajang, Penjara Kajang, Tesco Kajang, Saujana Impian, Sg Jelok, Sg Ramal

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda