Thursday, 28 August 2014

Meh rajinkan diri buat EBM


Rutinku..
Untukmu..

Rajin sangat ke buat EBM, mummy oiii?

hahaha 
nak taknak nak tak nak.

Mesti, pasti dan harus kene GAGAH!!

Bukan dapur rumah saya, ini dapur opis saya ;)

Tak susah pun buat susu EBM.

1. Bila nk poo-poo, pee2 atau nk g basuh tangan / basuh pinggan / basuh mug.

2. Singgah sebentar ler port ngepam tu,kan.

3. Ini la dapur opis yg cunz tu..port ngepam katanya. kalah rumah iols tau ;)

4. Ok. nK buat susu EBM. Amek corong botol dan botol2 susu tu. Sambungkan ke tiub getah mesin pam susu.

5. Psg suis, on!!

6. Lps settle tu bungkus2 dlm plastik simpanan EBM (masa utk jimatkan space). Saya pilih plastik simpan susu EBM dgn autumn brand je hok 12oz tu ;)

7. Masukkan dlm fridge. Simpan!!

8. Dah settle pun buat EBM

9. Lps tu. Boleh tunaikan hajat lain pulak ;)

Senang tak? Susah ke buat EBM tuh?

Pam elektrik tu, mmg daku tinggalkan je kt opis. 
Tak kose nk hangkut ulang alik.

Erm...Nampaknya peti ais rumah tu mcm xmuat je nk simpan susu EBM.
Oleh krn kami xbeli2 lg chest freezer, apa kata kita simpan EBM dlm fridge ofis aje.

hehehe..JIMAT lagi 1 kes! ;)

Bak kata bos,' Office is our home'.

ok!! home sweet home
gitew ;)






No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers