Cabaran 30 hari, Hari ke 25, Berita Terkini yang saya baca

Hari ke 25 di bulan September, lagi 5 hari nak gaji yeay!! Dan lagi 5 hari cabaran nak abes, yeay ...

Hari ke 25 di bulan September, lagi 5 hari nak gaji yeay!! Dan lagi 5 hari cabaran nak abes, yeay lagi!! Cabaran 30 hari untuk hari ini ialah Berita terkini yang saya baca;-




Foto

1. Amanah Saham 1 Malaysia.
Ini mmg menjadi wajib nk tahu sebabnya, daku adalah pelabur AS1M. Yg best AS1m ni dia ada kouta mcm ASW2020 (sekarang dana penuh, xleh top up atau nk melabur). 1 unit fixed RM1 (bg yg rerasa nk melabur secara selamat dan bersederhana mcm diriku) , dividend pulak ok-ok je sbb br 3 4 thn kan dlm Malaysia. 

Oh dia ada kuota open to all citizen ye. Tapi, kuota kaum Cina sudah habes. Kuota Melayu dan India tak pasti sekarang tinggal berapa. So, sapa nk buat long term investment ala-ala safe and secure tu. Boleh try apply. Manatau one day dividend up to 10% kan? Whos know? ;)

Dok top up pakai EPF akaun 1. Dulu2 rajin top up, sekarang malas sikit nk top up, malas nk ke PNB (semenjak tak keje bank..ms keje bank rajin sokmo..dah keje related kan)

Bacaan dari: harian metro





2. Arab Saudi Umumkan Raya Haji 4 Oktober 2014
Negara Arab sudah war-warkan kenyataannya bahawa Hari Raya Haji jatuh pada 4 Oktober 2014.Kesimpulannya, confirm lah kita beraya 5 Oktober, kan? eh ye ke? memandai je aku ni ek. Kita tunggu nt anak bulan mcmana la,kan! ;)

Bacaan dari: Utusan Online



3. Isu biawak gigit bayi 9 bulan di Pulau Tioman
Tioman bersih dari sampah kata Lembaga Perlancongan Tioman. Owh, saya baru je balik dari Kg Genting Tioman dan Kg Tekek Pulau Tioman di mana kejadian yg sedang hangat di perkatakan itu.

Bacaan dari: Utusan Online



3. Coin Deposit Machine
Yang terbaru adalah coin deposit machine. Untuk tukarkan duit syiling yg ada ;) bestkan. Duit kertas dah lama boleh. Sekarang coin pulak. Tp xsemua tpt dah ada mesin ini.

Ok cukup kot review 4 artikel ni, hehehehe kasi setel cabaran hari ini.
Yeay!!


You Might Also Like

1 comments

  1. Kesian tengok baby tu.. selamat biawak tu x makan.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda