Cabaran Hari 30 hari, hari ke 19 Resipi kegemaran saya

Cabaran 30 hari Kelab Blogger Ben Ashaari kali ini ialah Cabaran 30 hari: Hari ke 19:  Resipi Kege...

Cabaran 30 hari Kelab Blogger Ben Ashaari kali ini ialah Cabaran 30 hari: Hari ke 19:  Resipi Kegemaran saya. Zaman bebujang dulu rajin bagai la mummy Dhia ni buat cupcake, deco cupcake, masak itu masak ini.

Semenjak dah kawen dan beranak 2 ni tmbhan pulak beranak kecik, kdg2 mmg xsempat sgt ddk dapur lelama.

Ank2 yg bf ni lain sket pgai nya. Suka mengempeng kata org Johor (bergayut).
Kalo kita dok dapur masak, dia pun sibuk nk masak gak. Daku sgt la risau terkena api ke minyak panas ke kan.

Nk masak waktu tidur, nt dlm tidur pun cari mummynya gak. haila anak!! :)



Di kala weekend atau nk cepat masak, mmg mummy suka buatkan pasta je. Cepat dan senang.
1. Spageti
2. Meatball
3. Daging cincang (bubuh byk2, SEDAP!! :) )
4. Bawang merah & bawang putih
5. Butter
6. Carrot
7. Sos Prego




Selain, pasta.

Resipi yg kerap mummy Dhia ni masak:
1. Ayam Goreng
2. Sambal Ayam
3. Sup sayur

Kesimpulannya Resipi Kegemaran saya ialah CEPATdan SIMPLE. hahahha gitew!! 




You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda