Tuesday, 30 September 2014

Kehebatan Shaklee Collagen Powder

Jika anda amalkan secara konsisten Shaklee Collagen Powder ni. Kita turut akan dapat 7 manfaat ni juga :
  1. Anti-penuaan : kurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
  2. Menghidratkan : kulit jadi makin lembap dan kurangkan rasa kering serta menggelupas pada wajah
  3. Mengembalikan keanjalan kulit : kulit lebih tegang, anjal dan lembut
  4. Melicinkan : kulit lebih lembut dan licin
  5. Menyubur : galakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar
  6. Mencerahkan : kurangkan pigmentasi, jeragat dan ratakan warna kulit
  7. Menegang : membantu menegang dan menanjalkan payudara


Kehebatan Shaklee Collagen Powder 

 Shaklee Collagen Powder  - Kolagen dari sisik ikan merah
Memberikan kesan elastin untuk mengekalkan kulit anjal
Kenapa Shaklee Collagen Powder gunakan sisik ikan merah? Bukannya sisik ikan tilapia macam sesetengah produk lain..sebab paling utama cuma tengok ikan merah tinggal kat mana? Sungai sungai atau kolam yang tahu tercemar ke idok atau laut dalam yang kurang pencemaran? Soklan ada Sains Alam Sekitar darjah 3 plak ye dok? Hehehe. .kolagen dari sisik.ikan merah adalah dari jenis premium dengan pencemaran minimum…sebab itu la penyerapan yang di offer pun sangat tinggi… Tahu tak sumber kolagen dari laut dalam lebih mudah diserap badan daripada kolagen haiwan…spesel tak?

◆ Shaklee Collagen Powder  - Ekstrak biji Camellia Japonica
Biji  Camellia Japonica terdiri daripada asid oliek…apa kebenda pulak ni? Oliec acid ni adalah sejenis emolien dan pelembap kulit. Contoh lain sumber asid oleik ni dari minyak sawit & virgin coconut oil. Tapi istimewa biji Camellia Japonica ni. Ia kaya dengan isoflavone,  sejenis anti oksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

◆ Shaklee Collagen Powder  - Ekstrak Pfaffia
Pfaffia bi pulak adalah sejenis ginssng jauh orrr…dari Brazil u all..Apesal la Shaklee ni susah payah benor nak gabungkan Brazillian ginseng ni dalam Shaklee Collagen Powder  ni???? Ha….sebab untuk memaksimumkan kesan  cik SCP ni la..bila ginseng korang bergabung dengan ekstrak Camellia Japonica..ia mShaklee Collagen Powder embantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Sebab tula gabungan Shaklee Collagen Powder  menghidratkan tisu tubuh untuk memjadikan kulit lembut, lembap dan licin….Marvellous sungguh kan?
◆ Shaklee Collagen Powder  - Elastin dari kolagen ikan
Ini la yang paling spesel….premium high grade collagen bukan dari sisik ikan shj tau…..kalau setakat pakai sisik ikan…..”selamat jalan romeo la ye”   itu low yaa punya gred….premium collagen mesti ada elastin dari ikan….pasai apa? Kalau setakat kolagen saja….kulit nampak lembut tapi tak anjal mcm tilam dreamland la kan…sebab elastin ni la yang memberikan bouncy effect bila kulit ditarik atau dicubit…sebab tu mereka yang ambil premium kolagen ni kulif tegang, anjal gitu…..

◆ Shaklee Collagen Powder  mengandungi Vitamin C dan B
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Vitamin B plak membantu metabolism….sapa la kulit pinkinsh cantik…..kena telan Vit B tau…setakat amek vitamin C saja tak cukup….haaaaa best kan
◆ Shaklee Collagen Powder  mengandungi Ekstrak kekerang
Mengandungi glukosamin sebagai pelincir sendi, menhgidrat mata, dan melegakan ketidakselesaan mata
Haaaaa ni lagi istinewa Shaklee Collagen Powder   kita..sebab ada ekstrak kerang….pasai pa pi tambah kerang pulak…..haaaajangan tak tau kolagen bukan setakat nak bagi kulit lawa…kat sendi2 pun perlukan collagen gak…tapi stakat collagen saja tak cukup  untuk kesihatan sendi…kwna ada glucosamine..barulah sendi kita cukup liquid antara sendi.
◆ Lactobacillus acidophilus
Penah dengar susu vitagen ada Lactobacillus kan??? Sebab apa….Lactobacillus ni membina semula sistem usus yang sihat…untuk meningkatkan penyerapan kolagen…

Istimewa sungguh la Shaklee Collagen Powder  kita ni…bila dah baca so Kesimpulan nya..apa kebaikan Shaklee Collagen Powder kita ni?
♥ Meningkatkan kelembapan kulit
♥ mengurangakn kulit kasar dan kekeringan
♥ meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
♥ meningkatkan kelembutan dan kelicinan
♥ memastikan mekap kekal
♥ mencantikkan tekstur rambut
♥ meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti
♥ meningkatkan keserian, tona & warna kulit
♥ mdngurangkan garis garis halus kedutan dan kesan pigmentasi.

Testimoni  Shaklee Collagen Powder 


: Jom Chit Chat :
COD: Kajang / Cheras/ Subang
fb: http://www.facebook.com/UrbanMummy1
012-6460421
nurazlindaazman@gmail.com
pinky-lynn.blospot.com

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers