Misi Check Up dan Injection

Berpagi-pagian harini utk checkup blood pressure emak, check up+injection Dhia 18 bulan & Dza...

Berpagi-pagian harini utk checkup blood pressure emak, check up+injection Dhia 18 bulan & Dzal Aidi untuk 3 bulan. Hamek ko!! sekali 3 org kita bawa g Klinik Kesihatan Kajang (KK Kajang je). Dhia dedulu lip lap gak kejap inject kt Klinik Perdana dan kekadang KK Kajang. Tgk le memana rasa free untuk kami. Dhia ni, bila dah besau sket mula lah. Takut jumpa doktor, takut jumpa nurse. Kali ni, alhamdulilah setelah bergelar kakak. Dhia tgk adik relaks je jumpa nurse, Dhia pun rileks gak ler. Inject pun nangis skjap je sbb kene peluk sblm inject.



Ruang menunggu selepas amek no giliran. Pagi ni hujan so, tak ramai org. I like!! Si Dhia pun suka tgk la muka nya tu. Bahagianya ;) Dzal Aidi tido aje la kejenya ;)



Dzal Aidi lagi best, lps inject terus tido ko!! Bahagia lah mummy dapat brunch (bekpes+lunch) dgn bahagianya sementara menunggu tok mak tunggu giliran nk amek obat ;)

Dhia tido gak, tp lps brunch kekdahnya ;) dah kenyangkan. Makan sup (fav all d time menu Dhia) bubuh nasik dlm sup. Masuk kete je....selamat ZzzZZzz


Abes dah injection for Dhia Batrisya - Toddler aje yg udah abes

Rekod Dhia Batrisya..Completed!!
Tunggu bulan Dec nanti check up fizikal lak. Pastu 24bulan untuk ubat cacing.
Injection umur 7 tahun (darjah 1) dan tingkatan 3 nanti.

Style amek gambar sekarang..Kasi tunjuk gigi. Ko hado? hehehe


Alhamdulillah to do lists dr Kem Kesihatan (KK) yg aku suka. Appointment tu akan melengkapkan segalanya. Kalo tak datang appointment atau terlepas pandang. Nanti dorang siap buat call for reminder dan tanya kenapa tak datang.


Berat si kakak turun sket sb aritu demam tumbuh gigi geraham 4 batang kan. Turun 0.02kg = 200gm. Jadiknya berat sekarang 8.48kg. Ok lah tu BMI 15+. Org nak dukong Dhia pun tak la rasa beban sesangat kan! 


Kasi rest and relax sebelum inject ;)

Dzal Aidi pun kita kasik KK Kajang jugak inject. Berat naik la dalam 1 kg bulan ni. 
Lahir 2.87kg
1st month 3.8kg
2nd month 5.15kg
3rd month 6.1 kg


Rekod arini untuk Dzal Aidi Fiqry

Ni pun dah terasa dukong ko nak, oi!! Lagi2 bila kene dodoikan dgn tangan sambil ala2 joget ke kiri kanana (pernah buat,tak?). 

Nasib la mummy kamu ni pengguna tegar Shaklee kan!! Sakit tetulang, sakit pepinggang telan je OSTE, rerasa tension telan aje B complex. Kan!! hehehe

             


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda