Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014

Weekend (Ahad) 28 September 2014 kami sekeluarga termasuk lah atok Subang dan Tok Mak Dhia ke  M...

Weekend (Ahad) 28 September 2014 kami sekeluarga termasuk lah atok Subang dan Tok Mak Dhia ke Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014. Majlis gilang gemilang oleh pihak Shaklee. Naik pentas kami katanya ;) Walaupun pangkat tak seberapa di dalam Shaklee tapi itu bukan ukuran utama kpd kami. Yang utama kami dalam bershaklee adalah untuk menyihatkan diri kami sekeluarga disamping membantu org ramai menjadi sihat juga. Bukan membebankan orang. Alhamdulillah ;)

Family portrait as usual. Bebiru lelaut katanya. Gegurl - flower theme, Boboy kekotak theme katanya ;)

Thanks Tok Mak (photographer kami of the day Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014) smpai lupa nk bergambar dgn Tok Mak & Atok pd ari tersebut ;). Ades la mummy. hehehe.. biasalah jejrang g event Shaklee. Gini ler jadiknya. Bkn nk sombongkan diri tak mo g event. Tp, en somi kdg2 tak free, kdg2 ada program lain lak kami neh dan memcm le alasan!! Oh alasan..Sila la jgn beralasan jika nk berjaya ok! (untuk diri sendiri) hehe.

Recognition session 

Punya la ramai berpangkat dalam Shaklee semasa Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014. Berejam2 jugak la nk tunggu turn naik pentas. Kene beratur uols!! Anakku si bambam ni, udah bg signal mau susu. Rerasa mcm mau susukan sesambil berdiri dan beratur aje. (puye la eksited daku nk naik pentas) Eh silap, Dhia yg sibuk2 nk naik pentas. Daku tebalkan muka. Kejap2 ke depan..kejap ke depan. Anakku ni mmg suka bab2 naik pentas ni. huhu Esok2 ko tak naik pentas jd best student, siap ko eh!!

Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014

Kami masih beginner shj dalam bershaklee, tp terharu jugak la dgn penghargaan yg di berikan oleh pihak Shaklee. Terima kasih, Shaklee!!


My bambam Shaklee baby boy ;)

Sesampai je dewan si kakak dah tidur dulu. Dia dah rembat stroller si adik dulu. Tak lama kemudian adik lak tido. Kene la pangku si bambam. Sambil peluk2. Ye la ko. Event gini byk lelagu rancak. Speaker pun mana ada ckp slow mlow mcm dalam kelambu,kan. So, harus la peluk anak aku kuat2 bg dia lena tidur. Bila lena tidur. Mood akan jadi bagus dan aku dan suami akan rest n relax sepanjang hari. haaaaaaaa giteeeeeeeew ko!! ;)

Next year no more Sr Sup ye, mummy!

Bila si kakak dah bagun, teruja tgk apakah ini. Tapi, Dhia mmg suka event gini reramai org. Sekali org bertepuk2, terjerit2 part tu Dhia akan suka nk join dgn riangnya. Dh boleh jd voter mummy la gini!! hehehe mcm la mummy ko retis nk vote bagai ek. Harapan!!

Speaker Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014 ;)


3D
memasing tgh dgr ucapan org2 kenamaan katanya ;) bebudak dlm dewan ni belum tahap boring lg. Sb baru bpe jam aje kan ;)



Abes event ni, ada makan2 jamuan raya. Tp, mcm dinner pun ado ko!
Best memakan kt round table ni.

Mummy korang ni awal2 dah g chop tpt makan. Ye la kita ni berempat, klo campur anak2 dah berenam. So, kene cr tpt ddk sekali harung siap park stroller lagi. Nasib si bambam sleep ;) Daku gagah je direct bf di situ sampai anak tidur sbb meja kami berjauhan dgn org lain. (pandai aku amek port kan? Mesti lah!!). Si kakak minta2 bf aku xbg hahaha kasi mkn kenyang2 dulu. Nt dlm kete br bf.

Gambar sedang mkn tak dop. Sbb teruja nk mkn memcam. Gambar selepas makan ada kt bwh ni. Dh kenyang nk balik,. baru la p cr kekwn bergambar (pening laki aku. Bininya asyik lah nk posing aje..layan aje la ye, yang!! bini mu mmg cenggini) 



Nani, Kimah, Aimi (Master), Kak Bib, me and Iza
Geng seangkatan tp pangkat berlainan ;)  Apasal aku bergambo style gitew? dah mcm nk angkat bahu sgt. ENtah ler hehehe xsabau nk balik kot!!


Tak formal sessi beborak. Memcam nk citer katanya ;)

beborak semua geng mak2 ;)


Makan hall. Anakku tidur dgn tenang. Good boy kamu!!

Bye bye SACC Convention Centre. Tq Shaklee for Motivation, Recognition and Jamuan Raya Shaklee 2014

Terasa teruja la pulak dpt bawa makku dan abahku makan sekali di sini (ala-ala hotel ko). Nk bawa bapa mertua dia jauh nun di Penang. Kalo idak, mmg kami hangkut sume skali. Ye la, nk bebelanja mak abah selalu tetempat cenggini masih belum mampu lagi. Jadi, ade event best2 boleh bawa mak abah. Kita bawa. Raikan mereka ;) Tq juga pd en suami yg tak berbelah bagi kasih sygnya dan tak pernah say NO bila bininya ni minta permission nak bw mak abah.

Insyaallah one fine day dpt trip dari Shaklee nt kami bawa mak dan abah juga. Ameen!!

You Might Also Like

2 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda