Perangai baru Dhia Batrisya

Aktiviti tetiap petang bermain-main dengan cousin satu kemestian. Dalam bermain, pastinya ada ter...

Aktiviti tetiap petang bermain-main dengan cousin satu kemestian. Dalam bermain, pastinya ada terdengar jeritan zahir nya, kekdg ada jugak yang menangis nak rebut mainan. Itu biasa lah kan. Dah nama pun budak-budak. Main gusti-gusti pun hado tau!! 

Tengok la gambar bawah ni, siap bergusti, ko!!  Yg si baju biru, si abang Rayyan tu just relakannya. Tak sakit katanya. Rayyan ni mmg sangat sayang dgn Dhia. Tp, Dhia bile dh bsr ni lebih suka nk main dgn Bella. Lebih selesa kot sesama pempuan. Agaknya la ,kan!


Dah penat bergusti, kasi relaks kan otak main games daddy laks. Kecik2 lg, dah pandai main games org besau. 

Pastu kasi reset markah high score daddy. hahahaharu la korang ni!! 
Dah la iPad tu daddy hadiahkan utk mummy ms bday yg lelepas. Skrg jd hakmilik Dhia lak ye. Nk kene replace dgn iPhone 6 la gini! hahaha


Dhia suka nk main basikal kat luar, tapi biasalah mummy ni balik keje buat itu ini. Kejap je dah maghrib dah. Bila maghrib, xelok nk main d luar. So, main dlm umah je la. Weekend lak bila nk outing outdoor je ..'hujan... Bila hujan, kita tawaf shopping mall aje. Sian korang kan!!

Tentang perangai baru Dhia Batrisya. Dhia ni pun dah ada tabiat baru tau. Memlm klo terjaga dr tido,'JOM' katanya. Jom ke mana? Jom baring kat ruang tamu. Hadoi la anak, sorang dlm bilik. Sorang kat depan. Klo dua2 nk menyusu badan guana nk tandem? Tiap kali terjaga je jom katanya. Nk menyusu kt dpn. Hadoi la anak, memlm buta pepagi buta tgh best tido ajak lak ke sana sini. Kalo daddy msh xtido lg. Harus daddy layankan Dhia . Dhia tdo dpn, daddy lak tgk tv kat dpn. Mummy dlm bilik dgn baby je. Adess. Memcam perangai. Berubah2.

Tak pe la, mummy pun belaajr menda yg baru gak. Tp, ada ke bdk lain mcm Dhia ek? Perangai baru budak zaman sekarang ke?


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda