Saya dan Set Penjagaan Muka Enfuselle Shaklee

Dah nak habis dah Set  Enfuselle Shaklee kegemaran saya. Lamanya bertahan dari zaman Dhia samp...



Dah nak habis dah Set Enfuselle Shaklee kegemaran saya.
Lamanya bertahan dari zaman Dhia sampai zaman Dzal Aidi Fiqry ;)
Jimat dan mmg JIMAT 

Lebih kurang 1 tahun juga la bertahannya. Cuma pencuci muka tu tak sampai 1 tahun habis. Biasala kan ddk dlm bilik mandi tu. Ada yg buat mandi kot hehehe.


Penjagaan muka mmg penting bagi saya. 

Saya pun macam orang lain, kalau nak beli set penjagaan muka pastinya nak yang :-

  • Murah
  • Cepat dan bersih, tak payah nk pakai make up cleanser dulu buangkan segala make up di muka. Dah anak ramai ni, nk belek lelama tu xberapa nak ade masa la kan hehe
Saya memilih set Normal to Oily dari Enfuselle Shakleee sebab bahagian T zone saya tu agak berminyak sedikit dan ber blackhead. 

Bila pakai set ni bukan sahaja dengan sekali cuci segala mak nenek make up tanggal tapi, kulit jadi lembut dan blackhead pun berkurangan. 
Jerawat? mmg tak ade. Best,tau Enfuselle Shaklee!!









1. Enfuselle Shaklee Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak lembut menyingkirkan mekap, kotoran di wajah dan minyak berlebihan
  • ·         Enfuselle Shaklee Bebas sabun
  • ·         Enfuselle Shaklee pH yang seimbang
  • ·         Enfuselle Shaklee Hipoalergenik (risiko alergik sangat rendah)
  • ·         Enfuselle Shaklee Mencerahkan tona kulit
  • ·         Enfuselle Shaklee Dilengkapi Vitamin E menjadikan kulit wajah terasa segar dan lembut selepas dicuci



2. Enfuselle Shaklee Purifying Toner
Dengan tiga tindakan untuk menghentikan kerosakan Pro-oksida yang boleh merosakkan kulit. Merangsang dan menyegarkan kulit untuk rawatan Enfuselle
  • ·         Keberkesanan terbukti secara klinikal
  • ·         Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi (‘iron’) dalam air paip
  • ·         pH yang seimbang
  • ·         Membantu mengawal kulit berminyak
  • ·         Diperkayakan dengan ekstrak ‘witch hazel’, ginseng dan likoris untuk menyegarkan dan menghaluskan kulit wajah
  • ·         Mengecilkan liang pori untuk kulit lebih halus
  • ·         Hipoallergenik




3. Enfuselle Shaklee Balancing Moisturizer
Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit. Tidak berminyak dan mengawal pengeluaran minyak pada wajah. Mengekalkan kelembapan segera pada kulit menjadikan kulit halus dan tidak nampak berkilat dan terbukti secara klinikal
  • ·         146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • ·         268% pengurangan garis halus dalam masa 28 hari
  • ·         173% pengurangan kedutan kulit dalam masa 28 hari
  • ·         Mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • ·         Hipoallergenik 









1. Enfuselle Shaklee Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • ·         Diperkayakan dengan emolien dan Vitamin E untuk kulit yang halus, seimbang dan berseri
  • ·         Mencerahkan tona kulit
  • ·         pH yang seimbang
  • ·         Hipoallergenik





2. Enfuselle Shaklee Hydrating Toner
  • ·         Meneutralkan tindak balas Pro-oksida yang boleh merosakkan kulit, melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle
  • ·         Keberkesanan terbukti secara klinikal
  • ·         Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi (‘iron’) dalam air paip
  • ·         pH yang seimbang
  • ·         Rumusan tanpa alkohol yang membantu menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • ·         Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit
  • ·         Diperkayakan dengan ekstrak ‘witch hazel’ dan ‘kamomil’ untuk menyegarkan dan menghaluskan kulit wajah
  • ·         Mengecilkan liang pori untuk kulit lebih halus
  • ·         Hipoallergenik



3. Enfuselle Shaklee Hydrating Moisturizer
Krim pelembap tanpa minyak dan tidak melekit. Diperkayakan dengan agen pelembap untuk menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta merta. Mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Hipoallergenik dan terbukti secara klinikal
  • ·         102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • ·         195% pengurangan garis halus dalam masa 28 hari
  • ·         21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • ·         Kesan ketara dapat dilihat serta merta dan kekal selama 24 jam



Antara testimoni pengguna Set Enfuselle Shaklee:-












Anda bagaimana? Nak rasai kejelitaan bersama Enfuselle Shaklee? Meh PM saya ;)





COD: Kajang / Cheras/ Subang
fb: http://www.facebook.com/UrbanMummy1
012-6460421
nurazlindaazman@gmail.com
pinky-lynn.blospot.com

You Might Also Like

2 comments

  1. Best ya set Shaklee ni? Tak tau pun Shaklee ada set penjagaan muka...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda