Air Rendaman Kismis 21 Biji

09:25

Semalam godek2 peti sejuk di rumah, mcm banyak je lagi stok kismis. Jadiknya selain buat kudapan2 harian tu, kita buat minuman rendaman kismis 21 biji. Khasiatnya untuk minda, badan dan tenaga yang cergas.


Cara membuat air minuman untuk minda, badan dan tenaga yang cergas dan cerdas:-

1. Rendamkan 21 biji kismis semalaman dalam bekas minuman tertutup. 
Saya tinggalkan atas meja opis je. Sebelum balik rendam, esok pagi minum dan makan terus.

2. Esoknya, minum air rendaman 21 biji kismis tu dan makan kismis2 tersebut. Sedap air kismis masam manis org kata dan lembut2 je kismis2 tu.


Petang sebelum balik kerja, sesambil buat air utk esok. Kita pekena air dari Shaklee Performance Drink untuk mengantikan elektrolit2 di dalam badan. Ye la, nk balik keje pun kene ada tenaga. Nk melayan anak2 dan membuat kerja rumah sket2 kan.



: Jom Chit Chat :
COD Shaklee: Kajang / Cheras/ Subang
fb: http://www.facebook.com/UrbanMummy1
012-6460421
nurazlindaazman@gmail.com
pinky-lynn.blospot.com

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab