Aktiviti pepagi di opis.

Selalunya, sampai opis mmg perkara utama on PC dan terus check email sambil breakfast dpn PC. Tap...

Selalunya, sampai opis mmg perkara utama on PC dan terus check email sambil breakfast dpn PC. Tapi semenjak dua menjak ni jiran tetangga kt opis ni rajin lak buka youtube. Tak kisah la ko nk beryoutube ke apa kan. Tapi, ada satu lagu ni mmg wajib buka. Aku pun mcm dah khayal syok aje dgr ari2 la katakannya. So, bebaru ni tanye beliau 'Lagu apa tu?'.  Dia jawab,'Oh saya semayang'. Dalam ati aku..lgu semayang ke? Doa ke puja2 tu?

Mengucap sambil kumat kamit ayat2 al-Q mulut aku nih. 

Bile aku sesurvey en google (tak nak copy paste byk2. Sb aku sendiri tak mo baca lelebih. Takut termantra sama). Katanya en google, itu mantra 'Mantra ini juga bisa digunakan untuk mantra sebelum makansebelum tidur danbangun tidur setidaknya 1 kali mantra.'





Mulai saat itu, aku pun berpagi2an buka youtube gak. Buka zikir2, asmaulhusna dan bacaan ayat al-Q. Takut gak lah kan ahkak ni terzikir lagu 'dia' tu. Astagfirullahalazim.

Ya Allah.. Kuatkan IMAN ku, Kuatkan Hatiku terHADAPMU Ya Allah. Ya Allah. Ya Allah 

Takut deh!! 


Ni pulak reminder utk diri sendiri, kasi lekat kat PC.. ko!!



You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda