Main sambil makan di hari Khamis

Kisah petang semalam, sesampai je rumah tengok van fogging dah menunggu kt bawah apartment. Dalam ...

Kisah petang semalam, sesampai je rumah tengok van fogging dah menunggu kt bawah apartment. Dalam ati ku,'alamak, fogging ke? Kul bape lak dorang nk buat ni'. Cecepat la cr pariking (parking 1 lot untuk 1 rumah. Jadiknya kete kecik ni la mangsa utk parking illegal). Dah parking kete dgn tak sabar2 aku bertanyakan kan org tu kul bpe nk fogging. Katanya kul 6.30ptg. So, waktu tu 5.40ptg mcm tu,naik rumah mandikan dan siap2kan anak2. Trus zasss ajak mak g lepak McD (plg dekat anak pun boleh beriadah). Whatsapp daddy, daddy pun xbagi stay kt rumah bila fogging. Dpt greenlight dr daddy dan dapat duit dr daddy (daddy siap transfer duit dlm CIMB mummy..kalo ari2 cenggini..mmg i like u la daddy..muahs sket) hehehe bertambah la cepat kita outing,ek.

Mummy nk ukur tinggi Dhia ler, wat pe la Dhia mencangkung? Tiru aksi mummy la ni. Photographer amatur nk menyangkung amek gambar. Dhia pun sama ek.




Ok hampir 80cm, padahal br je ukur tinggi kat klinik aritu. Gegatal lak mummy nk ngukur lagi ye.
Oh Dhia tgn tu menunjuk nk ape tu? No..No..No.. byk dah teddy, mickey, baby doll. Buat masa ni kita stop beli ye ;)


Si adik yg behave,,,,kasi main2 dan tgk2 environment. Bfeed dan Dzal Aidi sampai tertido. Baru la senang keje mummy bw kakak gi play around.


Isi tangki dulu kekenyang, br main. Nanti dah main,tak ngat nk makan dah. Nasib kamu dgr ckp mummy. Kene makan dulu.


Going to sleep...berangan mood.


okies, play time. Main gelongsor sengsorang.






Beriadah katanya


Si kakak FROZEN. Ades, baru lah umur setahun dah pandai FROZEN, ko!! Pantang lah nmpak baju MICKEY ke FROZEn. Nk beli bju mickey, nak beli bj frozen.





FUN!! 


Happy mood dapat main. Mummy selalu nk bw Dhia riadah. Tapi, kdg2 kekangan masa. Dedulu boleh kasi angkut je Dhia ni walau mummy sengsorang. Tp, skrg dah ada adik...susah sket la.


Mummy pun masih tempoh berpantang nk dukong2. Boleh dukong adik aje. Tp, kdg2 terdukong gak. Pastu, mula la tpt czer tu kan...mula lah sakit sesgt. Bila dah sakit tu, taubat kejap lah. Kasi telan Shaklee zink, ESP aje lah jawapnya. Nk baik cepatkan!!


Apa yg Dhia syok di situ?




Suka bebnda bulat2 


Ada kakak (new fren) sonok la Dhia, ada geng bas sekolah hehehe

Cari kakak 

Kakak yg baik ati. Layan Dhia main. Dhia mmg suka la klo ada geng main cenggini. Mummy pun happy sb Dhia boleh bergaul dan pandai suaikan diri. Walaupun awak tu baru je 1 thn 6bulan. 

Mummy sedang plan aktiviti weekend pulak. Sesambil kene bodek2 daddy. Sb segala perbelanjaan nk minta daddy sponsor lagi dan lagi hehehe.

Boleh ye, daddy!! kasi approve ye. Demi anak2 bukan demi mummy nya ;)


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda