Membasuh tudung raya Haji

Kekdahnya nk Raya Haji, nak balik Kg. Jauh tak jauh nun di sana (Kg Subang). Tak balik ke Taiping ...

Kekdahnya nk Raya Haji, nak balik Kg. Jauh tak jauh nun di sana (Kg Subang). Tak balik ke Taiping kali ni, sb raya aidilfitri dah di sana. Baru lah adil dan saksamakan? So, nk raya punya psl, gagah la handwash tudung2 syria ku. Lama benau tak basuhnya. Kali ni kasik kumpul dan basuh. Ni yg aku tak suka pakai tudung memahal (eh mahal ke? bagi aku mahal,la) ni. Kene handwash. Walaupun handwash itu mudah, tp dah beranak 2 ni, mana lah boleh lelama dok dlm bilk air. Kang si Dhia nk join sekali tak pun dia gegendangkan pintu bilik air tu. Kekalau tgh buat hajat mmg boleh terenjat ko!! Nasib la mummy mu ini jenis buat hajat tu cpt je. Masuk bili air zasss....tak de teran2 berejam2 bagai. (semua sbb shaklee la ni ...semua kasi mudah je) hehehe


Lepas balik aktiviti beriadah dgn anak2, memalam lps apaknya dah balik dari kerja. Mummynya cecepat masuk bilik air handwash tetudung syiria tu (lps tidurkan si bam bam Dzal Aidi). Br je msuk bilik air, dh kedengaran si kecik dah bg signal. Si kakaknya ape lag.. terjerit2,"mi...mi...mi" ades la korang. Mummy udah bw jenjln pun korang tak nk bg mummy privacy dlm bilik air ye. ;)

Gitew ler kan, anak2 ttp mencari maknya. Mak segalanya, kekdg sampai tak mandi aku di buatnya pun boleh tau!

This is not complaining, tis is life. Beautiful of my life ;).

Ok berbalik kisah tudung tu..kdg2 suka tang tudung bebiasa tu. Kasi bibik Jepun (mesin basuh) buat aje. Senang,kan!! Tinggal angkat dan jemur!!

Tudung awning dan syiria ni amek masa sket la nk basuh. Kasi kumpul la selalunya ;) Xkose nk basuh satu2 dan ddk lama2 dlm bilik mandi. Nt anak aku berdrama bagai ko!


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda