Menapak ke Tingkat 8 sbb Letrik Tak De

Lama benar dah tak naik tangga balik ke rumah. Ptg smlm, kekdahnya senaman naik tangga ke tingkat ...

Lama benar dah tak naik tangga balik ke rumah. Ptg smlm, kekdahnya senaman naik tangga ke tingkat 8. Letrik tak cukup rupanya. Masuk rumah, lampu dan kipas tak berfungsi tapi TV boleh tengok. Lampu lorong ada pulak. Memacam lagi lah sana ada karen, sini xde karen. So, amek keputusan kasi tutup semua suis yg ado. Kang trip rosak pulak brg letrik2ku. Cecepat call TNB buat laporan gangguan letrik 15454 - Hotline Gangguan Letrik.

Borak puye borak, katanya dalam masa 1-2 jam solusinya kalo 1 buah rumah. Tapi, kalo byk rumah, mungkin up to 4 hours. So, cpt2 kasi anak mkn dan mandi. Sebelum terbenamnya sang matahari kan. Nnt semua tak boleh nk buat.


Kira2 dalam 8.30mlm baru ada api. Nasib si bambam Dzal Aidi boleh tidur tanpa ragam ketika ketiadaan api. Gambo2 mana? Gegambar semua tak de ye. Hp bat kong, kekdah mlsnya nk bw charger ke opis. Ha!! sekali balik rumah, xde letrik!! Padan muka aku,kan!!

Malam tu guard soh kami kosongkan tpt parking kami. Sbb lori letrik bantuan 9tak tahu namanya apa..kita panggil lori bantuan letrik aje lah ye) nk mai. Api kawasan kami tak cukup katanya.

Ok gambar lori letrik tu spt di atas. Hampir 6 parking lot ko amek, nmpaknya. Besau,tak? 


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda