Tuesday, 7 October 2014

Raya Haji di Rumah Tok Mak

Yeay!! Raya haji lah kita2 ye. Raya haji atau aidiladha kali ni kami di Rumah Tok Mak dan Atok Subang je. Tak balik kg Taiping sbb Raya Aidilfitri dah beraya disana. Daku tak kisah sgt raya memana pun. Nk balik Taiping pun ok gak, bak kata org jauh perjalanan luas pandangannya. Mummy ni jenis tak cerewet ok!! 


Seperti biasa sblm pagi raya, kene siapkan gosok2 ni semua. nasib semua anak2 sdg tidur. So, mummy dpt menggosok baju2 dengan aman sekali. Anak2 pakai baju kurung dan baju melayu baru. Mummy dan daddy pakai baju recycle puye je. Tak ssilapnya baju raya aidilfitri masa ngandungkan Dhia beberapa bulan ;)


Allahuakbar..allahuakbar.
Pepagi raya, TAKBIR paling ku tunggu2. Takbir pada Illahi. Memuji kebesarannya. Mashaallah hebat sungguh kuasamu


Tak sah raya tanpa dedaun ini. kan!!
So. Operasi menganyam ketupat telah di lakukan oleh emakku. Daku? Anyam gambo2 aje lah ye ;)Sementara itu..serai, lengkuas dan lain2 sedang beratur tunggu giliran.



tadaaa...Food porn!! Yup, org Johor mmg cenggini, tak sah lah tak de ketupat. Makan sampai lebam hehehe. paling suka sesangat, kuah kacang dan rendang daging mak. mmg best!!

Selfie dengan anak2 pepagi raya, sebelum anak2 tidur dan mummy berselekeh lps buat kerja ;)



Si bambam Dzal Aidi pun kene selfie sama. hehe



Anak buah ku si Bella yg sangat manja dgnku.


Dhia ni pulak, sedang mengampu atoknya. Nkkan mknn atas meja. So, kasi satu ciuman sayang atok katanya. manalah ko belajo ngampu, nak oi!! Kecik2 udah tau mengipas aircond bagai yer! ;)






Familia adikku





Anak2 dah besar, memcm gaya dah sekarang, ikut je apa yg kita buat.
Telatah mereka mmg penghibur mummy dan daddy ;)




Alhamdulillah, anak pempuan sorang ni walau pun berbadan keding. Tapi, mkn ttp berselera. Sayur pun makan tp pilih sayur gak. Yg lelembik tu xsuka.



makan ketupat, palas, kuah lodeh dan ayam goreng.


kasi selfie bersama2 cousinnya Bella. 
Amek gambar nk nampak gigi katanya ;)


Nampak songkok pun nak pakai gak. 
ok la anak, kasi belasah aje lah.

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers