Saya suka BF anak saya VERSI saya

Entri hari ini. Bersifat keibuan ye, semua!! Saya nk expresskan bertapa happynya saya. Dimurahkan r...

Entri hari ini. Bersifat keibuan ye, semua!! Saya nk expresskan bertapa happynya saya. Dimurahkan rezeki dariNYA. Diam tak diam dah 2 tahun breastfeeding anak. Mmg sangat enjoy. 

Pada yg tak dapat nk BF anak tu jgn susah hati. Saya doakan anda akan dpt BF anak2 anda yang lain. Yg penting usaha,ok!! Jgn give up terus.

Ada yg tak dpt BF anak pd awalnya, tetiba Allah turun kan rezeki. Alhamdulillah. 
Credit pada mamaizzhaq.com


Jom baca serba sedikit kegembiraan dari saya.
Enjoy BF anak versi SAYA :-



1. Tak perlu basuh botol-botol susu dengan kerap.
Saya mmg agak pemalas buat kerja2 rumah. Ye lah kan, nk menyusukan kedua2 anak ni. Masa tu agak terhad, byk di habiskan dengan anak2. So, bila BF anak ni, jimat masa saya nk basuh botol susu. Hanya basuh botol susu EBM sahaja.






2. Rumah tak bersepah dengan botol-botol.
Rumah pun tak de botol sepah sana sini. CUma sepah dgn mainan anak je. Ok la,kan! ;)





3. Gi jalan-jalan bawa badan sahaja.
Part ni best, dah hangkut segala bagai mak nenek masuk handbag dgn pampes, towel kecik, wet tisu, mknn anak. So, kalo malas nk bawa botol susu pun tak pe. Kita boleh bg direct aje nt ;)






4. Jimat segala menda
Selain itu, BF anak ni jimat!! Dah ada 2 anak ni. Expenses agak la tinggi sket,kan? Klo rerasa duit nk buat ke lain tu. Susu anak tak yah dah pikir2 dah. Kasi pikir tang lain lak.





5. Fresh gitew!!
Then, tak yang fikir bancuh air panas ni panas ke tak. Sus ini elok ke tak. Hanya kasik buka, dan bg anak minum. Mudah je...mcm ABC je kan!

Hehehe so, itu sahaja lah yg saya nk kongsikan kali ini.
Anda ada happy tak mcm saya arini?








: Jom Chit Chat :
COD: Kajang / Cheras/ Subang
fb: http://www.facebook.com/UrbanMummy1
012-6460421
nurazlindaazman@gmail.com
pinky-lynn.blospot.com

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda