Selasa di Pasar Malam Kajang Perdana

Jika berkesempatan atau mempunyai masa lapang. Kami suami isteri akan spend masa bawa anak2 outing...

Jika berkesempatan atau mempunyai masa lapang. Kami suami isteri akan spend masa bawa anak2 outing. Tak kira lah pasar mlm ke atau memana yg boleh bw slps waktu kerja. Waktu yg pendek itu selalunya kami cuba untuk gembirakan hati anak2.


Smlm ptg, kami bawa mereka ke psr mlm bwh rumah. Dhia mmg suka nk main basikal dia tu. Bukan hari2 dpt naik basikal sb kekdg kami kekangan masa. Jadi, kami akan bw mereka jenjln ke psr mlm dgn Dhia dan basikalnya. Mmg muka happy sesangat dpt jln2 mcm ni. Budak dah beso katanya kan!


While adik spt biasa, ddk dlm stroller. Memudahkan mummy dan daddy nk shopping2. Biasalah menyambil tu kita cuci2 mata gak. Buat masa ni ada 2x Dzal Aidi ke psr mlm dan 1x ke downtown Jln Reko. Ada sesetengah org tak bawa baby ke tpt awam sb sekarang ni mcm2 penyakit. Tp, kami suka anak2 adapt dgn mcm2 keadaan. Biar dia biasakan diri mereka. Lps balik dari pasar mlm kasi anak2 terus mandi dgn air suam2 kuku. Insyaallah kita doa2 moga2 di jauhkan dari penyakit2 berjangkit dan yg merbahaya.



Sempat lagi pekena bakso pethal..mkn panas2 di situ. Sedap bakso nya!! nyummeh. Mmg aim tpt mkn sbnrnya sb nk bg anak makan sekali. Nt balik rumah dah boleh kasi anak rest dan tidur shj ;)

Yg tak best gi psr mlm ni, nampak apa sahaja...semua mau beli. Dah pulak tu en somi sdg lapa. Mmg terbaik la!! Semua mau beli,kan!. Sesampai di rumah sampai ke mlm bini nya melantak.Tgh2 tidur, br terasa perut sebu ya amat.

Moralnya, jgn ke pasar mlm saat2 sedang lapa ;)



You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda