Pabila en somi merajinkan diri ke dapur

Lately ni, rajin la kami se family meronda weekend ke Mydin Mall, Bdr Teknologi Kajang - Dpn KK Ka...

Lately ni, rajin la kami se family meronda weekend ke Mydin Mall, Bdr Teknologi Kajang - Dpn KK Kajang tu. Syok macam Tesco ttp lewat kul 11 malam setiap hari. Kebetulan en somi nk merajinkan diri ke dapur. Idea en suami ku dah dtg nk memasak hari esok. Menunya?? Tungggu!! Makanya, jom lah kita ke Mydian Mall.


Dzal Aidi first time masuk dalam Ergo Baby. kekonon kalo dia nk tido senang sket. Tapi, si Dzal Aidi ni tak macam kakak nya suka tepuk2 nk tido. Dzal brutal sket hehehe. Lelaki kan!! 

Comel tak Dzal Aidi dlm Ergo? macam anak kangaroo je tuh kan..  ;) . 


Tempat yg harus terjah spt biasa lah, makanan basah dulu kita terjah. Nampak tu... ketam gemuk XL tu. Fresh pulak tu!! Keras2 lagi body ketam tuh. Geram je kami!! Tapi, dok pikir nk beli ke tak beli. Dan akhirnya tak beli. 

Esok harinya, terasa rugi tak beli. Maka hari Ahad tu. Apa lagi......terjah Mydin sekali lagi lerr .....



Ha..ni lah menunya gulai udang sayur kacang buncis. Menu en somi ni. Kami ni, mmg dlm learning process kata org. Masih belajar tentang masakan negeri masing2. Bini nya.. yg atok neneknya asal dari Johor ni... mmg tak berapa sangat nk masak gulai2 selalu. Tapi, en somi yg kacukan org utara dan N9. Masakannya lebih gulai, cili api dan pedas2 gitew. Mmg terus terang la, mummy tak arif nk masakkan makanan yg en somi sebut2. Kalo buat pun, setakat boleh2 je. 

Jadi nya, en somi kene lah masuk dapur. kan?


Dhia pn pandai makan sayur. Alhamdulillah..Kene rajin masak sayur hari-hari supaya anak mkn sayur sampai besau. Menu Dhia pulak. Ikan goreng, sayur buncis, dan buah-buahan. Air oren fav nya..




You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda