Bila jadi mak-mak

Sebelum tutupnya tahun 2014 ni. Nak citer kisah mak-mak sket ;) Seronok tahun 2014. Sbb mum...


Sebelum tutupnya tahun 2014 ni. Nak citer kisah mak-mak sket ;) Seronok tahun 2014. Sbb mummy ado dah anak sepasang. pempuan dan lelaki. Alhamdulillah. Dan...Bila dah jadi mak-mak ni, kan. Tak pandai masak pun, jadi pandai. Tak pandai kemas-kemas, pun jadik pandai. Memacam kita boleh jadi. Jadi, interior designer, chef, pakar motivasi a.k.a membebel, cikgu, pelakon, pelawak, dan memacam kat rumah sendiri. Sibuk atau penat cemana pun ttp kene jadi multitasking.



Ni misi mengemas, labelkan menan dal toy box. Sebelum ni, dok sepah2 sana sini menan anak2. Ada dalam bakul la, kat depan la, kat bilik no 2 dan bilik no 3.


Susun lelego dulu kasik simpan 1 box, sonang nt nak main, amek satu per satu box je ;) Si adik tu, org soh baca buku. Pergi ggit buku lak. hehe Kakak dan daddy main ape ntah tu.


Dah siap semua, kita kasik simpan dlm lemari baju adik. heheeh tumpang ye dik. Sementara baju awak lum byk lagi. Kita pinjam lemari awak.


Tadaa..kemas le sket menan anak-anak ni ha.
Kalo idak pening gak le. Merata letaknya. Menan beau2 macam kereta, moto, basikal dan lelain tu, xpe la sepah sana sini sket2. Umah tak besau ;) 
tak pun.Tunggu mummy n daddy dpt idea kemas bilik no 3 tu cemana nt. One by one kita kasik kemas.

Sebelum terlambat, Selamat Menyambut Ambang 2015.
Yang desas desus mengatakan negatif impak di tahun 2015. Tapi, siapa lah kita nk menidak atau mengiakannya. Moga kita di berikan kehidupan. kesihatan dan segalanya yang indah di tahun 2015 dan lebih baik dari yang sebelumnya. Ameen

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda