IOI Mall City sekali lagi

15:27

Ahad kita terjah lagi ke IOI City Mall. Aritu mcm sesak nau nk berjalan sana sini. So, rerasa ati kali ni tak sesak kot. Ngajak le encik somi ke sini. Kekonon nk berpagi-pagian ke sini. Tapi,siap kan dua org ni. Layan pujuk merajuk si Dhia tu pun dah amek 1 jam. Alih2 si adik je dah siap. Mak pak tak siap2 pung..Dok melayan si Dhia dulu. Akhirnya tgh hari gak le ke sini. Dah tengah hari tu, pepaham je lah. Ramai org dan sume org nk cr makan. 


 Selfie dengan anak sat ;) Sementara si kakak tido tu kan. Adik leh manja-manja dgn mummy dulu.


Nampak penat nau si kakak tu. Lentuk bagai hehe.
Sonang dah skrg dah besau. Tido tak yah bergayut dah hehe.
Tapi, kalo angin nk bergayut. Adik pun, dia tak kasik chance :(


Dah besau dah anak dara sorang ni.
Bile time cenggini rasa kesian je. Kesian td keme marah dgn mummy.


Kali ni senang cari parking kt IOI Mall City dan dekat dgn lif.
Cumanya...mak ai..lama nau nak menunggu turn naik lif.
Org lain pun redha je guna tangga. Sbb dah 5x kali lif buka ttp. Tak juga dapt nk naik.
Kami ni, pak kal ank sedang tido. Dhia pun kejap celik kejap pejam. Kasik dorang puas tido dulu ;) 
Setengah jam gak la tunggu turn


Lif 1 je berfungsi. 1 lagi tu ada tanda ???
Sepanjang setengah jam kami di sini. Ada 1x je terbuka. Tapi, tak leh naik
So, kita kasi kesimpulan. Lif tu tak leh pakai je la ye ;)


Tenant yg nk loading barang pun sama naik lif .
Bukan ke tenant kene guna loading bay lift?
Musykil sungguh ;) 
Walau pun umo kita setahun jagung..tp, knowledge mall ni ttp hado gak. 
IOI pun bukan calang2 developer ;)


Tu dia.... lif bertanda ???



Memuka tension tunggu lif ;) 


Tak sudah lif bawah je.
Lif kat atas pn jenuh menunggu.


Kami terus zass cari kedai makan lelepak je la kt kedai makan.
Tak larat nk abeskan masa jd pak pacak lif hehe
Rasanya dah 2x ke IOI MAll City ni. 2x tu jugak la lelepak kedai makan je. 
eh..eh..yg pertama kali tu ada shopping sket kat H&M.
Tapi, kali ni, tak dok shopping apa2 pun.


Kasik Dhia belajau sket. TAmbah2kan vocab
Hehe
Dalam kete masa balik dr IOI Mall. Dhia dok ckp.."mi..mi kak sok"
Mummy kepeningan nk fhmkan ayat tu. "Apa tu,Dhia?"
Dhia pun tunjuk stokin dia.. "oh, Dhia nk buka stokin ye? Buka SOCK ke?
Dhia pn anggukkan kepalanya. Mummy belum lagi ajar vocab SOCK. Baru je ajar vocab STOKIN.
Alhamdulillah, boleh tambah lagi vocab English. Awak pun mcm fast learner je. Self learning aje la ek, Dhie hehehe ;) Independent mcm mummy ni ha..
kihkihkih daddy jgn jeles, jangan muntah darah baca entry ni


Si adik pun tu nk makan tu..dah bunyik kan siren dah tu.
Mummy kasi adik makan kenyang-kenyang dulu.
Jap gi mak pak nk makan pulak ;)

Sekian la citer kami di IOI City Mall.
Jalan-jalan cari makan aje ;) Nk shopping kt HM tapi...tapi.....kit ag waktu org keje la nt ek ;) Kekadang rasa mcm ssh nau nk shopping kat sini pn hado.
Korang ghase??

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab