Klana Resort Seremban : Mummy berkursus merangkap percutian kecil keluarga

Sebelum masuk bulan baru, erm tak lama lagi je kan...beberapa hari je lagi. Jadik,adalah lebih baik mummy hapdet kisah aritu daddy day car...

Sebelum masuk bulan baru, erm tak lama lagi je kan...beberapa hari je lagi. Jadik,adalah lebih baik mummy hapdet kisah aritu daddy day care. Kang peram peram kang. Langsung berabuk blog pulak ;) Ni semua kisah semasa mummy kursus 2 hari di Klana Resort, Seremban. Waktu ni, semua orang sibuk dengan pendaftaran baru anak-anak sekolah. Kami pun kene tempiasnya, walaupun anak kecik-kecik dan belum bersekolah. Di sebabkan babysitter pun nk cuti. Kita pun kasik hangkut lah semua ke Klana Resort ni. Nk apply coti. Mmg tak dapek la,kan!! Daddy je kene cuti utk jaga anak-anak.




Menyempatkan diri tengok you tube. Lama kene puasa dr tengok you tube ye, nak? Siap dukung baby doll nya tu ha. Mcmana kita dok jaga adik dia. Mcm tu gak la, Dhia dok berangan menjaga baby doll. Baby doll tu, hadiah semasa adik Dhia baru lahir beberapa hari. Sbb masa tu, Dhia pun sibuk nk adik..nak adik. Mummy dan daddy pun, belikan lah satu utk Dhia. 




Sementara daddy cari parking, angkat dan turun barang. Meh kita anak beranak lepak kat lobi hotel Klana Resort, Seremban. Dapat free 2 gelas juice as welcoming drink. Ok cun sangat lah ni!! Mmg sedang kehausan di waktu tengahari ni. Lunch pun, belum lagi nk menyempat nya.



Dan best jugak, wifi merata-rata tempat hado. Sonang lah apak korang menjaga nanti ;) Mummy mmg risau nau. Ni kali pertama daddy day care 2 orang anak. 


Kalau tengah hari mcm ni. Si adik tu mmg time utk tidur. Kalau penat sangat, bising cane pun. Dia tak kisah. Boleh je tidur dgn tenang. 


Best pulak lepak2 kat lobi dan cafe hotel ni. Sambil minum tgh hari, sambil melayan lagu2 yang berkumandang. Lama tak melepak dgn encik somi tpt cenggini. hehehe.. Yang sebenarnya, tadi Dzal Aidi tu tidur. Tu yang meelepak dulu tu. Sekarang dah bangun dah ;)


Lps lunch di kedai berhampiran, kita terus masuk bilik. Lepak2, mandi2, golek2, tido kan anak-anak. Rehat2 kan minda dan badan. Esok nak berkursus lak ;) Tapi, Dhia so excited. Semua menda nk explore. Sakan ko eh kat tmpat baru. Bukan tak pernah tidur hotel pun. Bulan lps pun dah tidur hotel. (eh..tetiap bulan kita berjalan rupa-rupanya yer)


Day 1 ni, macam free and easy. Tapi, kitorang tak explore satu Seremban pun. Malas!
So, mlm pertama ni kami dinner kt Temiang Corner. Cari tempat makan lain tapi, tak jumpa. Malas nk sesat2 dlm Seremban. Terjah je tempat mana yang sempat.


Mummy makan satay, Dhia makan roti canai dan ayam goreng. Daddy pun makan roti canai gak. Ok lah tempat makan ni sedap juga. Not bad. Cumanya, tak de tisu ye. Mmg tak di bagi tisu lap2 mulut. Nk tisu, boleh. Tapi, kene bayar. Mmg kene se'daaaaaas' lah waitress tu dgn daddy korang. hehe sampai kan, dia terus bagi tisu free. 


Abes dinner kat Temiang Corner, kita lepak tengok live band. Anak-anak first time tengok live band. Kasik dorang expse sket2. 



Syok,kan kamu hehe


Ramai yang melayan, suka la 2 org anak kami ni ha



Abes dalam beberapa jam tgk live band, teruih masuk bilik.


Tapi, xtido2 pun. Masih nak main lagi ;)



See ..itu bdk manyak happy yer ;)



Esok harinya, mummy dah sibuk kursus dan presentation.
Tapi, tak lupa whatsapp dgn en somi. Tye kabar anak2.



Gambar2 dari WA daddy, wah!! bgus daddy. Berjaya ajar Dhia gosok gigi.
En somi mmg pandai psycho anak-anak.



Gegambar melayan anak-anak dari daddy. Alhamdulillah





Segala bagai bawa. buaian la walker la. Tak mo bg dorang boring masa mummy berkursus.

Baby cot je hotel puye. Tak leh himpit2 reramai katil xbeso hehe.
Kang ado yg jatuh katil lak.



pandai adik selfie ye





Dan, daddy berjaya tidurkan anak-anak.
Alhamdulillah..syukur



Daddy yang kepenatan. Kesian.



Lepas abes kursus, bawa anak-anak mandi kolam.
Esok nk check out awal. So, kita penuhkan aktiviti hari kedua.



Dhia berangan nk menyelam, xnak pakai pelampung.
Suka la si adik dpt main air.
Sakan.





Okies, habis swimming. Kita mandi siap2 utk dinner di bandar Seremban pulak. Mmg best dapat berkursus sambil keluarga di sisi. 

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda