Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan

10:21


Diri ini, tetiba terpanggil untuk join contest untuk menjadi salah seorang pemenang dan nak bersama-sama Nana dalam launching bukunya yang pertama 'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'.

Mesti ramai yang tanya dan nak tahu ,"pesal la si Linda tu sibuk2 nak join contest tu". "Pehal la sibuk sangat nk join retis. Retis sangat kah dia tu?" "erm... Nk popular la,tu" 

Kan??? Mesti dalam ati korang pun ada terselit2 kata-kata ni. Betul,tak??


Dhia Batrisya dan Althea

Seminggu (lebih) sebelum majlis 'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'. Saya dapat emel, mengatakan yang saya terpilih untuk bersama-sama dalam pelancaran. Alhamdulillah. Mmg dah lama follow Nana di Intagram. Dan, kadang-kadang kita pun belajar few parenting tips di sana. Yela, ilmu tak kan abes di pelajari. Banyak ilmu yg perlu di gali. Bab2 yg mummy suka..tentu lah bab2 mak2, anak2, kan? Sometime, kita mmg akan rasa ada sedikit down, dalam kehidupan hari2 sb penat lah, stress lah, dan macam-macam faktor. Tapi, bila kita tgk rutin harian mummy2 di luar sana. Pun sama je dengan kita dan ada yang lagi hebat macam 'Iron lady'. Maka.....di situ akan berikan saya lebih kekuatan jiwa dan raga.



Lelagi, anak dua ...jarak setahun satu (dah macam kembar). Dedua bfeed, dedua masih belum tahu apa erti kehidupan, kita nk corakkan kedua-dua itu dengan sempurna. Mummy akui ...kekdag semput...lelagi bila kita sendirian dengan anak-anak. Suami kerja atau suami overtime atau suami beriadah atau suami berhobi. Mmg sbg mummy kita sedikit semput nk uruskan A-Z sendirian dan tiada ruang untuk diri kita.

Bila tengok, mummy2 diluar sana yang ada anak 2, anak 4, anak 6. Tapi, sendirian boleh bawa anak-anak ke sana sini. Tanpa suami di sisi. Mmg mummy ni nk kene muhasabah diri. Dan...dari situ sebenarnya akan berikan mummy kekuatan jiwa dan raga.

Kenapa si....... tu boleh bawa anak reramai ddk car seat? Anak baik dan behave?

Kenapa si.......... PJJ dgn suami boleh handle daily routine?

Kenapa si................ suami nya busy tapi..dia boleh uruskan anak-anak sendirian, boleh masak, boleh bawa ke kedai. Dan, dia tak ada BIBIK ok.

Yang ko ni anak baru 2 orang, suami tak PJJ pun...da nk verangan nk BIBIK la, penat lah, semput lah..  kan!! (diri sendiri gak terkeno bahahaha)


Sedikit sebanyak, bila baca routine harian Nana di IG, membuatkan saya WAKE UP. Dan, saya pun akan keluar zaaaaaaaaaas dari comfort zone. Gituuuuu..

Mummy mmg labelkan Nana ni Iron Lady.. Sbb?? Dia ni, jenis semua nak buat sendiri (boleh baca buku dia nanti). Walaupun dalam pantang, dia tetap nk buat sendiri. Tak harapkan mak dia 100%. Walaupun artis, housewife, Nana ni tak ade bibik, ye. (ni yang iols paling salute ni). Routine pepagi, anta anak gi sekolah dgn bawa si baby sendirian. Anak2 behave duduk dlm car sear (ni pun iols teruja...sbb iols mcm failed nak drive sendiri dan 2 org anak ddk dlm car seat)

Lps ni baca buku Life's A Na..Na..Na.. 
I feel................" You can do it, Linda!!!" 


Dan...sekarang mesti korang pun tahu...kenapa daku follow Nana dan nak sangat-sangat buku ni,kan?

Yup!! 
Selain, nk tips untuk hal-hal parenting.
I want to build my self esteem, motivation, my energy booster, perfect mummy, perfect wife dan of cos nak gak title iron lady too. ;)



Mummy so happy bila dapat jumpa Nana dan family Nana in person. Nasib datang awal, kalau tak, tak bergambar lah bersama MRB (husband Nana ada event era.fm di Klang..bergegas ke sana pulak)

Best bila dapat husband sporting macam laki ai ni tau. hehehe TQ ENCIK PERFECT 10!! (saya tau, awak antara silent reader blog saya..hehehe). Dan, lagi best dia pun nk tolong bawakan mummy ke 'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'. Dan, sporting untuk follow theme event ni, pink, white, grey


Bergambar bersama-sama. Sangat sporting Nana dan asbennya, MRB.
BEST!!


Ni pulak, antara winners of the day  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'.

Nice to meet uols!! ;)


Walaupun, badan iols tak sekeping macam Nana Mahazan. Iols nk posing gak. Tak kira!!

Nanti, ai pun nk aim badan mcm Nana gak lah hihihi



Tq my hunny bunny..Temankan mummy beraktiviti.



Dhia pun teruja bila dengar aunty Nana berbicara. Sangat best!!



Owh, lupa nk cerita tempat  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'. hehe Ianya bertempat di Souka, SS15 Subang Jaya. 

Sedap-sedap kek di sini


Bukan kek2 je, Pasta2 pun sedap. Tengok, Dhia pun makan dengan bahagianya.



Ni pulak doorgift semasa  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'.

Sedap!!!


Next time, balik rumah mak...boleh singgah cafe ni. Dating dengan somi dan anak-anak. ngeeeeee


Bff Nana Mahazan pun datang tau..FAFAU IN DA HOUSE Fara Fauzana.



Sesi autograph. 
Tq Nana, Tq sbb sekali bgtau nama I je..Nana dah hafal dah terus. Ni yg iols sayang kamu ni, Nana Mahazan.


Tak ketinggalan ada juga sessi interview dengan H Live - Astro  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'.

Comel converse tapak tinggi tu...
Minat giler lah!! Boleh aim satu ni!!
Mcm sesuai dgn iols yang rendah ni,kan?


Di sebalik tabir,  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'.


Tunggu mummy korang beraktiviti  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan' , sampai tertido2 dah anak bujang tu.


Selesai sudah  'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'. 

Congratulation Nana Mahazan kerana berjaya menghasilkan buku ini dengan intonasi sendiri dan cara tersendiri. 

Di ilhamkan setiap kali beliau direct breastfeed anak. Yup, mmg saya akui...sel-sel otak mak2 sangat berhubung laju ketika kita direct breastfeed anak-anak. Macam-macam ilham datang. Dan, kita akan jadi multi-tasking too ;)


Congrats to my boy too.
Sb dah complete kan penyusuan dari mummy...dan sekrang masih continue bfeed walaupun dah di susulikan dgn solid food.

Syukur!!


Balik rumah, tak sabar nak baca buku ni. Sambil bfeed anak, sambil baca. 
Mmg best buku ni, ada banyak parenting tips. Dari kehamilan, berpantang, dapat anak, breastfeeding selepas dapat anak, penjagaan diri dan macam-macam lagi.

Gaya penulisan bersahaja, mudah faham.. MESTI TAK PENING dan TAK CONFUSE

Kalau baca buku parenting yg di jual kat luar tu, mcm tak real je kan? 
Tapi, ni cerita real...REAL STORY dan based on TRUE STORY

Harga buku  Life's a Na Na Na ni tak mahal pun, RM19.90 berbanding dengan pengalaman ilmu keibubapaan yang kita dapat.

Cemana nk dapatkan? boleh follow IG (instagram Nana Mahazan), semua ada di sana dan akan update di sana juga.

Latest news dari Nana Mahazan : 


Alright! Untuk korang yg nak beli buku Life's A Na Na Na korang boleh email saya di 
.
funbynana@gmail.com
.
Ok.. Buat masa ni, utk purchase hanya melalui email.. Nnt saya sediakan satu line telefon utk yg xde email ok? Yg nak gi kedai beli, setakat ni korang boleh beli di kedai @distrokl (bangi getaway) n sesambil korang beli#Nbydistrokl korang belilah buku skali ye? Hehehehe...

.
Saya pun tgh usaha utk letak di kedai buku but it gonna take a while dengan Aaqib baru sihat n boleh kuar lagi smp dia 100% sihat.. Bare with me ok.. 
.
Insyaallah jugak once a week saya akan berada di mana mana (lokasi akan di share bila tiba waktunya) untuk korang COD jer.. Ok kan? Leh jumpa skali.. Nak banjer makan ke.. Ke ade cafe ke restoran yg baik hati nak bg some space ke.. Hehehe.. Xpe xpe.. Gigih2 mcm ni saya suka..
.
Buku #lifesaNaNaNa ni berharga RM19.90 sahaja.
.
Ok tu je.. Selamat pagi!


Belanja sedikit sedutan-sedutan video 

 'Book Release Party Life's a Na Na Na an Intimate Session with Nana Mahazan'. 






You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab