Homemade Aiskrim Pasu : Aiskrim ala-ala Pasu

Fenomena aiskrim pasu sekarang ni. Banyak kedai dah start jual aiskrim pasu. Dekorasi yang m...


Fenomena aiskrim pasu sekarang ni. Banyak kedai dah start jual aiskrim pasu. Dekorasi yang menarik dan tertarik. Mummy pun, mencuba buat sendiri aisrim pasu / ala-ala pasu di rumah. Pasu pun tak hado. Kita pakai mug Dhia je lah. Coklat yang design batu tu pun, tak jumpa pulak kat speedmart, kita letak MM coklat dan kit kat je la ye.



Krim Oreo tu mummy buat ala-ala bunga kecik2 letak coklat MM dalam tu je. Bunga jadik tak jadi hehe..belasah aje lah kan....


Dhia pun macam pelik..apa ke benda lah mummy aku bagi makan ni.
Mummy pun mula terfikir dalam ati,"jangan Dhia makan tanah kat pasu bunga dpn umah, sudah!!"



Dhia bukan lah peminat tegar coklat, sanggup makan sedikit dan selebihnya di ke tepi kan. Makan aiskrim je. Nampak sangat, mummynya yang berkobar2 dengan aiskrim pasu. Anak?? Tak tahu pun fenomena apa yang berlaku. Layankan je laaaaa mummy ko ni ha, yer.



Antara bahan-bahan yang mummy gunakan buat aiskrim pasu / ala-ala pasu.
Roti tu letak dengan aiskrim, sedap!!! Jadik roti aiskrim sekali. hahaha



Beli aiskrim perisa Neapolitan sebab ada 3 rasa. Aiskrim pasu / ala-ala pasu kali ni, mummy buat fully chocolate. 



Abes makan, godek handbag mummy. Cari apa2 yang patut dan terus menulis.


Macam-macam gaya menulisnya lahai...Mana pulak Dhia tau menulis cenggini ni ha


Abhes menulis, cari pulak stamp pad dalam beg mummy. Semua kertas2 abes di stamping.


Tak pe la, anak. Stamp!! jangan tak stamp. Selain sel-sel otak berhubung. Kasik lah motor-motor dalam diri kamu bergerak jugak. 

Stamping lantai pun tak pe...sebab mummy ada Basic H2. Tak yah risau banyak dah. Alhamdulillah ;)

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda