Lipstik jenis Matte dan Moistureshine

Sesebelum ni, pilihan lipstik saya ialah shine atau dikenali sbg sheer / moist. Pernah nak...



Sesebelum ni, pilihan lipstik saya ialah shine atau dikenali sbg sheer / moist. Pernah nak try matte lipstik. Tapi, dedulu bibir sensitif mudah sakit macam kering jika pakai matte lipstik. Brand pun mempengaruhi saya juga. Ada brand lipstik yang tak boleh saya pakai. 

                                 

Kali ini, mummy try Silkygirl moistureshine code 01 - Naked Truth. Nampak kod warna tu macam cantik. Oren gituuuu. Teringat Maybelline Mango Punch, warna yang agak lawa juga. Natural gitu..tapi moistureshine ni tak tahan lama mana. Kene selalu touch up.






Yang ni pun sama jenis moistureshine kod 06 - hot pink katanya. Mummy pink ni mmg suka nau la pink color cenggini.



Silkygirl moistureshine kod 06 - hot pink pun color tak pekat sangat. Netural gak. Pun tak lasting mana. Minum makan, mmg color keluar.



Dan, buat pertama kalinya try matte liptik dari Silkygirl cod 05 - sassy orange. Nampak warna bawah tu macam takut nau. Macam garang je kan. Tapi, bila pakai just nice. Tak gerun lah! hehe




Baru tau, matte liptik ni bagus sb tak melekat kat gelas atau cawan bila minum. Warna pun tahan di bibir. Tak yah tonyoh tiap kali lepas makan minum.






Main campur2 warna dari 3 jenis warna




Ni pulak campuran warna dari 2 warna.

Ok semua suka lipstik jenis sheer / moisture / shine ke jenis lipstik matte?

Nasib guardian sales aritu, dapat rembat lipstik moistureshine rege RM8.93 sebatang dan RM15 matte sebatang. Beli sebelum GST katanya hehe

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda