Monday, 11 May 2015

Bila ikan goreng meletop


Dinner ni nak masak sambal kentang sardin je. Lama tak makan sardin. Untuk anak, ayam goreng dh cukup. Tak larat nak masak banyak2 lauk. Lagipun, tak ramai pun yang nak makan. Kami somi isteri je. Selera encik suami ni lain sket. Kalau nk masak sardines. Ikannya  kene goreng garing dulu. Ok..nk cpt masak. Kita pakai api besar lah (mak mandir memandai2). Sudahnya...meletoooppsss ko!! Kalau encik suami ada. Boleh minta tlg dia angkat kan. Mula la fikir acaner nk ngangkat. Sakan meletopnya. Tak angkat kang...ereng (hangus) jadiknya.



ni adegan bukan nk tido kt dapur tau. Ni pakaian nk ngangkat ikan yg meletops tu.. jumpa dah pakaian sesuai. Kasik selumbung dengan comforter terus. 

Kompom. .tak kene minyak meletoooppsss sakan tu.hihihi

Lepas ni, rajin lah mummy goreng ikan ..yehaaaa

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers