Masalah blog www dan tanpa www

Semalam domain baru telah di beli, tapi proses penyelenggaraan blog masih belum cukup sifat...


Semalam domain baru telah di beli, tapi proses penyelenggaraan blog masih belum cukup sifatnya. Semalam akses azlindaalin.com tak keluar pun blog saya. Blog akan keluar, bila saya meletakkan www.azlindaalin.com . Rupanya berbeza meletakkan www atau tidak meletakkan www. Semak setting di dashboard rupanya third part domain setting tidak redirect azlindaalin.com to www.azlindaalin.com



Sekarang semuanya sudah hampir sempurna. Mengikut citarasa azlindaalin.com . Nak akses www.azlindaalin.com (dengan www) atau azlindaalin.com (tanpa www) blog saya tetap akan keluar. Alhamdulillah

Kenapa saya pilih domain azlindaalin.com ?
-Sebab facebook, instagram dan twitter saya Azlinda Alin.
- Memudahkan orang nak ingat media social saya
- Maksud di sebalik nama azlindaalin
Azlinda (nama saya..bukan nama penuh) dan 
Alin (panggilan mana manja untuk ahli keluarga terdekat. Orang lain jangan panggil saya Alin ye. Terasa macam geli2 gitu kalau bukan ahli keluarga panggil saya Alin)

You Might Also Like

5 comments

  1. patutlah ada blog kadang kena buka dgn wwww, kadang tak perlu www pun dia auto masuk.skrg sudah paham.

    ReplyDelete
  2. FR terlebey w sudah..patut pon tak boleh bukak..hehehe

    Anyway, tahniah kak alin.. efg034 melapor diri.. :)

    ReplyDelete
  3. Baru tau.. boleh tukar eh... Macam nak cuba jer..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda