Menu Malam Untuk Hari ini

Ramadhan bulan jadual yang padat untuk isteri yang berkerja. Yup, siang kerja, balik kerja...


Ramadhan bulan jadual yang padat untuk isteri yang berkerja. Yup, siang kerja, balik kerja nak masak buka, masak sahur, layan anak, layan laki lagi opsssss!! hahaha


Ok, hari ini mummy train diri untuk masak waktu rehat / lunch hour. Tadi semasa waktu rehat, sempat siapkan kuah kari dan kentang (rebus) dan kacang hijau. Balik nanti tinggal masukkan ayam dan santan untuk menu kari ayam. Bubur kacang hijau pula hanya tinggal nak masukkan daun pandan, santan, gula merah dan gula pasir.

Tambah satu lagi lauk dinner. Ayam goreng untuk anak-anak. 
Harap-harapnya bulan Ramadhan nanti,  mummy boleh uruskan masa. Nak jimat, tak mahu membazir ke bazaar Ramadhan. Sekali ke bazaar Ramadhan pastinya RM20 sekali pergi tidak mencukupi. Bila tengah lapar, semua makanan dan minuman kita nak beli.

Eh...puasa ke nanti?? Mestilah puasa,kan...

You Might Also Like

4 comments

  1. Bestnya..nak puasa da kita..

    ReplyDelete
  2. preparation penting kan mummy..

    ReplyDelete
  3. huh..debar nak tunggu puasa ni.. tahun lepas asben je yg masak lauk buka, sebab irine kecik lg..dia lagi sanggup masak dari jaga irine..hahahaha.. tahun ni irine dah besar sikit, dia pon dah boleh handle jaga anak..makanya, kena lah masak... nerbes pulak rasa..hehe

    ReplyDelete
  4. huh..debar nak tunggu puasa ni.. tahun lepas asben je yg masak lauk buka, sebab irine kecik lg..dia lagi sanggup masak dari jaga irine..hahahaha.. tahun ni irine dah besar sikit, dia pon dah boleh handle jaga anak..makanya, kena lah masak... nerbes pulak rasa..hehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda