Menu Mudah untuk Makan Malam

Menu Mudah : Sayur Bayam Masak Sup, Ayam Goreng dan Sambal Belacan Ada masa kit aterasa nak makan simple dan mudah masak. Ye lah k...


Menu Mudah : Sayur Bayam Masak Sup, Ayam Goreng dan Sambal Belacan


Ada masa kit aterasa nak makan simple dan mudah masak. Ye lah kan, dah balik kerja penat-penat tu. Nak masak lagi, nak tengok bahan mana ada, bahan mana tak ada untuk memasak. Macam saya memang hari-hari kejar masa untuk masak, mandi, siapkan diri dan ambil anak. 

Menu pilihan saya ialah Menu Mudah untuk Makan Malam:-
Sup Bayam 
- tumiskan bahan yang telah di tumbuk (ikan bilis, bawang merah, bawang putih dan halia)
- Letakkan air masak
- Akhir sekali letakkan bayam yang sudah dipotong (bukan dihiris atau racik tau hehehe)

Ikan Goreng Kunyit

Sambal Belacan


You Might Also Like

10 comments

  1. Selalu gak wat gini.. cepat dan mudah..

    ReplyDelete
  2. Sedap tu tgk sambal belacan...julia suka masak simple gak

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya sambal belacan dan ayam gooreng :-)

    ReplyDelete
  4. Yang simple tu yang buat bertambah nasi, hehe =D

    ReplyDelete
  5. sedap!!!!!!!!!!ummul pun suka simple2 mcm ini

    ReplyDelete
  6. Menu Mudah : Sayur Bayam Masak Sup, Ayam Goreng dan Sambal Belacan

    Saya confuse sikit masa mula2 baca ayam goreng tapi gambar ikan goreng..

    menu simple ni bukan setakat mudah nak buat tapi baik untuk diet.

    ReplyDelete
  7. sayur bening ayam goreng, sambal belacan pastu kicap.. dah sedap sangat dah rasanya kann..hee

    ReplyDelete
  8. mudah tak kisahh yg penting kenyangg.. dan lebih penting lagi SEDAP hehehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda