Penjawat Awam Tak Pernah Bayar Hutang PTPTN

33,000 Penjawat Awam Tak Pernah Bayar Hutang PTPTN. Berita depan dari Berita Minggu - B...


33,000 Penjawat Awam Tak Pernah Bayar Hutang PTPTN.


Berita depan dari Berita Minggu - Berita Harian. 
Menurut surat khabar tersebut. Terdapat penjawat awam yang bergaji RM7,500 tidak pernah bayar hutang pinjaman PTPTN. Sedangkan, ada juga pekerja swasta yang bergaji rendah dan yang tak mampu nak membayar keseluruhan hutang pinjaman PTPTN. Tapi, mampu membayar sedikit demi sedikit. Bukannya tidak membayar langsung hutang PTPTN.

Hrm..tepuk2 dada, tanya selesa. 

Pihak PTPTN mengatakan mereka akan akan membuatkan kutipan mengikut prosedur. Selanjutnya boleh baca di surat khabar hari ini





You Might Also Like

10 comments

  1. Huhu.. Ramai juga yg cakap bayar sikit2 sedih aje bila more than half dari payment untk kos administrative je.. ermmm..

    ReplyDelete
  2. Hurmm kesian tengok yang tak mampu bayar tu. Yelah, skrg ni tempat kerja pun memilih sungguh nak ambil pekerja, nak yang ada pengalaman je. So macam manalah lepasan grad ni nak membayar hutang??

    ReplyDelete
  3. tulah pasall.. bnyak yg masih tak dapat byar disbbkan bunga yg terlalu banyak

    ReplyDelete
  4. aida sudah settle!
    yes. ramai protes sebab caj nyer mahal.
    tapi apa nak kata. agreement sudah sign.
    kena patuh la...
    demi utk anak2 akan dtg :)

    ReplyDelete
  5. Haha...biasalah tu...penjawat awamlah kakitangan yang paling lambat dalam Malaysia. sebab tu orang malas nak berurusan dengan penjawat awam. diaorang ni gaji banyak tapi bayar hutang malas. budak budak yang tak mampu nak masuk universiti nanti susah nak dapat pinjaman.

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2015/06/naura-dress.html

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. dah selesai bayar.. memula mm

    ReplyDelete
  7. Mujurlah tak amik ptptn dulu... jumlah yang besar tu smpi 33k... ish ish ish...

    ReplyDelete
  8. yanie tiap bulan potong gaji... hihih

    ReplyDelete
  9. Syukur, tahun 2011 lagi julia dah settle semua bayaran ptptn secara lumpsump dgn kudrat gaji sendiri 100% kumpul 3 tahun...alhamdulilah.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda