RIADAH ANAK DI BULAN PUASA RAMADHAN

RIADAH ANAK DI BULAN PUASA RAMADHAN Bulan Ramadhan bukanlah bulan untuk tidur dan baring di ka...

RIADAH ANAK DI BULAN PUASA RAMADHAN

Bulan Ramadhan bukanlah bulan untuk tidur dan baring di kala hari minggu bercuti. Program untuk anak-anak atau aktiviti anak-anak tetap hado!













Mereka sangat baik ketika mummy memandu. Alhamdulillah. Nak main punya pasal,kan? Bawa main musical car yang PERCUMA di Giant berdekatan. Berikan mereka main sehingga puas. Terus bawa gi beli ayam untuk stok berbuka dan sahur. Ayam murah hari Sabtu aritu. RM4.99/kg terus beli 2 ekor. Habis, berbelanja. Berikan mereka main musical car sekali lagi. Hati mummy sangat seronok bile melihat anak-anak seronok. 


Lepas tu, di Giant. Ada pulak wakil dari Tupperware datang berikan belon percuma untuk Dhia dan Dzal. Bertambah lah mereka suka. Mummy pun suka sebab dapat orange peel dari Tupperware. TQ Tupperware!



Sabtu aritu. Mummy tak masak untuk buka puasa. Tok mak masakkan menu istimewa. Nasi minyak, ayam goreng, daging kurma dan pencuk nenas timun. 

Salam Ramadhan!!

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda