#Cabaran20Hari Puasa/Raya Kuih Raya Paling Best

#Cabaran20Hari Kuih Raya Paling Best : Cabaran Hari ke 13 Berkobar-kobar mak nak citer entri...

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

#Cabaran20Hari Kuih Raya Paling Best : Cabaran Hari ke 13

Berkobar-kobar mak nak citer entri cabaran hari ini. Kuih Raya Paling Best. Lagi beberapa hari nak raya, kuih raya hasil jari jemari azlindaalin.com masih tak nampak bayang. Teringin nak buat kuih raya. Nanti kita bincang-bincang dengan anak tekak dulu nak makan apa.

Berbalik pada Kuih raya paling best. Saya suka kuih raya hasil dari air tangan dan jari jemari mak saya:

1) Muruku
2) Tempeyek 
3) Tumpi 
4) Tart Nenas Gulung

Oh ini semua lain dari yang lain. Tak akan sama dengan mana-mana orang lain buat. 

Selain itu, saya juga suka kuih raya:
1) Sarang semut
2) Kekacang (beli je)
3) Kerepek pedas

erm..tak sabar naya nak makan kuih raya. Tapi, saya memang pelik tau!! Suka makan kuih raya di bulan puasa. 

You Might Also Like

4 comments

  1. macam best je guna coklat kat muka.

    ReplyDelete
  2. Biasa.. dah hujung Syawal baru sibuk cari kuih raya.. ;)
    awal Syawal sikitpun tak heran.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. singgAH kat parit raja beli kepek nanti..hehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda