#Cabaran20Hari Puasa/Raya Hari Kuih Raya

00:30


Sudah siap beli kuih raya? Mestilah sudah,kan? Lagi 3 hari je kita nak menyambut Syawal yang mulia. Mummy pun sudah siap beberapa jenis kuih. Semua kuih beli. Kuih yang ada ialah tart mangga, jejari nestum dan sarang semut. Keropok dan kerepek juga mummy beli dalam 4 jenis. Cukuplah tu kot! Satu balang kuih raya crunchy nuts dah habis makan. Biasalah kan. Tips tak mahu membazir kuih raya ialah, makan di bulan Ramadhan. Ramai yang komplen kata membazir beli kuih raya. Sebab, hari raya orang tak nak makan kuih. Nak makan ketupat, lemang, bihun dan lain-lain. erm...ada betulnya tu!!

You Might Also Like

2 comments

  1. tu diaa..banyak jugak tuu..memg .. makan time puasa betul2 feeling.. dah raya tak lalu nak makan kukih raya.. btw yoorin suka keropok putih yg roda tuu..sedap

    ReplyDelete
  2. keropok !! banyaknyaaaaaaaa bestnyaaaa hahaha..
    rumah CT tak ada kuih raya sangat.. ada tat nanas je dua bekas hahaha..
    sedih la sapa yang dtg braya tu..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab