Menu Mudah Taugeh Hijau

Menu Mudah Taugeh  Hijau


Menu Mudah Taugeh  Hijau

Pertama kali makan taugeh hijau ini, sebelum ni tak pernah makan dan tak pernah masak. Bila nampak di Tesco, macam sedap dan belasah goreng je. Bila makan, erm...not bad!! Nak tahu mummy masak apa dengan taugeh hijau ini?:-

Tumbuk bawang merah, bawang putih dan ikan bilis bersama - sama cili padi.
Tumiskan kesemua bahan tadi. 
Masukkan kicap mahsuri manis pedas, sedikit garam dan masukkan taugeh hijau. 

Gorengkan aja Taugeh Hijau ni ;) senang kan? Lagi 5 minit nak berbuka pun boleh sempat masak dan makan. 

You Might Also Like

6 comments

  1. tak pernah makan la taugeh hijau..
    hehehehee..

    kalau jumpa harus kena try ni... :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi torai makan toge hijau ni.. Pahit tak kak??

    ReplyDelete
  3. salam jumaat
    first time juga dgr taugeh hijau
    ayu suke makan taugeh
    tumis biasa dgn ikan bilis pon sedap

    singgah dan follow sini jugak #155
    http://hidayuayumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Memang nama togey ijau ea? Tk penah jumpa lg...tapi nampak macam sedap je...hehhe

    ReplyDelete
  5. x makan tauge..kalau ada tauge dalam mee ke, kuih ke memang sanggup asingkan..hahaha

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda