Pencuci Botol Susu Tollyjoy

Orang kata breastfeed ni mudah, selak je untuk susukan anak. Memang mudah sebenarnya pun. T...


Orang kata breastfeed ni mudah, selak je untuk susukan anak. Memang mudah sebenarnya pun. Tetapi, kalau mak-mak yang bekerja haruslah kene pam susu. Buat simpanan susu badan. Dan, kene juga lah cuci botol-botol susu. Kadang-kadang simpan juga dalam plastik susu simpanan EBM. Susu badan ni pun berlemak-lemak. Kalau nak cuci botol susu simpanan EBM ni kene cuci bersih-bersih. 



Tollyjoy baby accessories and vegetable liquid cleanser

Tollyjoy baby accessories and vegetable liquid cleanser


Mummy gunakan pencuci botol susu dari Tollyjoy baby accessories and vegetable liquid cleanser . Cara cuci:-
1. Letakkan beberapa pam Tollyjoy liquid cleanser
2. Letakkan botol-botol dan aksesori yang hendak di cuci
3. Tuangkan air panas
4. Rendam setengah jam
5. Beruskan
6. Bilas

Mudah sahaja!



Tollyjoy baby accessories and vegetable liquid cleanser ini mudah buangkan lemak susu, tidak mempunyai buih sabun, bau pula sedap!! Bau buble gum, macam nak makan pun ada hehehe.

Tollyjoy baby accessories and vegetable liquid cleanser juga pernah memenagi award. Jadi, mak-mak tak perlu ragu-ragu! ;)

Boleh di dapati di pasaraya dan kedai bayi. Selalu mummy terjah Jusco je ;)

You Might Also Like

6 comments

  1. Farah pakai Pureen... Dan sekarang beralih kepada Buds...

    ReplyDelete
  2. Saya pakai produk cosway. Maybe boleh cuba pureen pula.

    ReplyDelete
  3. bila anak2 dah besar.. mls je nak pakai ni.. sbb botol dorang klu tak seminggu sekali, sebulan sekali tukar.. pakai botol biasa je sekarang, masa kecik je guna yg mhal... =D

    ReplyDelete
  4. dulu aida pakai pureen.
    skang x lagi.
    kukus botol susu aje.

    ReplyDelete
  5. saya suka pakai Basic H untuk cuci botol susu masa anak menyusu dulu. Kerak pada puting botol susu tu pun boleh hilang.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda