Wednesday, 30 September 2015

Index Pencemaran Udara Meningkat di Selangor, Putrajaya, Negeri Sembilan, Johor, Pahang

Index Pencemaran Udara Meningkat di beberapa kawasan di Selangor, KL, Negeri Sembilan, Johor,  PahangLaporan dari aplikasi Malaysia API (Air Pollution Index) bacaan IPU - Index Pencemaran Udara  (bahasa melayunya) telah meningkat kembali setiap jam.  Siang tadi pun dah nampak macam tebal sedikit  jerebu. Tapi bacaan IPU masih bawah 100. Tak pasti, samada aplikasi ini silap atau jabatan tertentu tidak melaporkan bacaan IPU terkini.


Jam 4 pagi lebih tadi, mummy sibuk mengemas baju, membasuh baju, menyidai baju dan melipat baju. Sempat menyemak bacaan terkini IPU. Ini semua penting untuk mummy. Info yang setiap masa mummy ambil tahu.

Bacaan IPU di Melaka dan Negeri Sembilan


Bacaan IPU di Negeri Johor

Bacaan IPU di Negeri Pahang


Antara bacaan IPU TIDAK SIHAT di beberapa kawasan di Sekitar Putrajaya, Kajang, Bangi, Negeri Sembilan, Melaka (agak teruk), Johor dan beberapa kawasan di Pahang. Jaga kesihatan dengan perbanyakkan minum air masak dan ambil vitamin C atau sumber berasaskannya. Insyaallah....Boleh kuatkan imunisasi badan. Nak hindarkan diri keluar dari rumah tu mmg susahlah..kita kene keluar bekerja mencari rezeki.

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers