Ikan Masak Asam | Menu berpantang

  Ikan Masak Asam | Menu berpantang Rindu nak makan lauk masa berpantang. Walaupun bukan sed...

 

Ikan Masak Asam | Menu berpantang

Rindu nak makan lauk masa berpantang. Walaupun bukan sedang berpantang, tapi mummy suka dengan resipi yang sangat simple dan mudah. Kejar masa kataaaanyaa ! hehehe. 

Tapi, sebenarnya mak yang suka masakkan masak menu ini semasa berpantang. Mak masak lagi sedap dari diri sendiri masak. Huh!! Acaner ye! Padahal resipi sama je!

Resipi mummy Ikan Masak Asam / Menu berpantang :
Ikan Kembung Goreng dengan sedikit kunyit dan garam (kalau tengah berpantang tak perlu goreng)

Tumiskan bawang besar dan halia
Air asam jawa - 1 cawan dan segenggam asam jawa
Taburkan cili api (orang berpantang jangan makan tau!)
Sedikit garam

Siap!!Mudah je,kan !!

You Might Also Like

1 comments

  1. Salam,
    kalau hari-hari biasa pun suka makan lauk lauk macam ni, sedap. lagi banyak bawang lagi sedap.

    http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.my/

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda