SKMM Sekat 1,263 Laman Sesawang

Terkejut juga mummy bila dapat tahu akhbar KOSMO, pihak SKMM - Suruhanjaya Komunikasi dan Multi...


Terkejut juga mummy bila dapat tahu akhbar KOSMO, pihak SKMM - Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia telah menyekat 1,263 laman sesawang dalam tempoh Januari 2015 hingga September 2015. Banyak tu !!

14 kes telah di bawakan ke mahkamah iaitu 11 kes telah di jatuhkan hukuman dan 3 kes lagi dalam proses perbicaraan. Kesemua laman sesawang ini di sabit kesalahan di atas penyalahgunaan media sosial.

Macam-macam laman sesawang ada sekarang ini. Mummy memilih menulis tulisan berbentuk niche parenting, lifestyle, food dan santai-santai sahaja. Tujuan sebenar mummy berblog pun, bukan nak cari populariti. Hanya nak berkongsikan info serta rujukan diri di masa akan datang.

Kene lebih berhati-hati untuk menulis, kerana kerajaan pun sekarang sedang melaksanakan pindaan Akta 588 untuk penambahbaikan dan penguatkuasaan sedia ada.


You Might Also Like

3 comments

  1. Blog pun kena block dulu. habis dah side income. :D

    ReplyDelete
  2. Lin pun Lynda. Skrg ni more to homeschooling. Lifestyles... Dah jadi fully housewife tu je la aktiviti

    ReplyDelete
  3. Lin pun Lynda. Skrg ni more to homeschooling. Lifestyles... Dah jadi fully housewife tu je la aktiviti

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda