Dhia makan pakai chopstick

Dhia Batrisya, 2 tahun 7 bulan | Makan bihun menggunakan chopstick  Entah kenapa semala...


Dhia Batrisya, 2 tahun 7 bulan | Makan bihun menggunakan chopstick 


Entah kenapa semalam, Dhia asyik minta makan je. Siap pilih kedai mana yang Dhia nak makan. Kesukaanya, mestilah bihun ! Kenyang makan bihun nak pulut mangga ! Ades anak, dah macam selera mummy je ni ! 


Mummy rasa mummy tahu kenapa Dhia suka makan bihun di kedai ini. Sebab ada chopstick ! Kedai makan Melayu lain ada sudu dan garfu je! 

Lagi satu Dhia nak pakai chopstick sebab nampak mummy dan daddy makan pakai chopstick, walaupun tak hebat mana mummy dan daddy gunakan chopstik. Tapi, macam feel dia lain macam, kalau makan mee dengan chopstick. 

Dhia pun ikut sama, layan feel lah tu ! Lepas ini, mummy bawa makan sushi pulak ! Tengok macam mana pula Dhia makan sushi dengan chopstick.

You Might Also Like

4 comments

  1. wahhh syabas dhia...thumbs up, kecil-kecil lagi dah pandai pakai chopsticks...he he he... give me five dengan aunty...

    ReplyDelete
  2. ala comeinyer... pandai dhia....

    ReplyDelete
  3. pandainya dia mkn huna shopstick.. akak Ahlam nih tobat xjadi mkn... sbb feel mkn guna chopstick... hehehe

    ReplyDelete
  4. alahai dhia clever.
    aida x reti pakai copstik.
    mr.asben pandai.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda