7 Menu Masakan Untuk 5 Hari Bekerja

7 menu masakan untuk 5 hari bekerja dalam seminggu "Nak masak apa ye, hari ini?" N...

7 menu masakan untuk 5 hari bekerja dalam seminggu 7 menu masakan untuk 5 hari bekerja dalam seminggu


"Nak masak apa ye, hari ini?" Ni lah soalan yang selalu bermain di minda mummy setiap hari ! Lepas tu, nak kene pandai budget masa untuk masak. Kekangan masa di hari bekerja, biasanya masak 1 atau 2 lauk yang anak-anak dan suami boleh makan sama.

Antara menu masakan pilihan mummy 7 menu masakan untuk 5 hari bekerja dalam seminggu ialah yang simple dan senang :-

Kacang Panjang Goreng Dengan Hati Pedal Ayam.

Ayam Goreng Kicap Kentang

Ikan Susu Masak Kari

Ayam Goreng Sambal

Udang Sambal

Udang Goreng

Kobis Goreng 

Tempoh memasak satu lauk dalam 15 minit sahaja! Mudahkan resepi mummy 7 Menu Masakan Untuk 5 Hari Bekerja.

Resipi lain-lain tu lebih kurang sahaja orang lain masaka,kan. Jadi, mummy tak perlu tulis la kot !

Pada yang buntu nak masak menu apa..boleh je tiru resipi untuk seminggu ni je.......Mummy pun kadang-kadang boleh lost ! Tak tahu nak masak apa ! #dapurmummydhidzal

You Might Also Like

2 comments

  1. AAAAAAAA LAPAR. TAK SARAPAN LAGI. Hahahah !

    ReplyDelete
  2. Wah..bestnya semua lauk walau simple...itu masalah mak2 macam kita bila tiba time nak masak selalu xde idea nak masak apa kan

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda