Bila Tarik Nikmat Diberikan Batuk Selsema Demam Lebih 2 Minggu

07:30

BILA NIKMAT DI TARIK, DI BERIKAN UJIAN BATUK, DEMAM DAN SELSEMA.

 
 Batuk selsema yang agak teruk dari cuti Deepavali. Bila dah nak masuk 3 minggu terus ke Klinik Kerajaan Kajang. Bila sakit lama sangat, pilihan mummy memang ke kerajaan je ! Sakit tekak je dah kurang sedikit, sebab amalkan air minuman honey lemon.


Lepas register dan berjumpa nurse. Terus keen amek darah. Sebab ada demam katanya ! huhu mummy tak perasan langsung yang mummy ada demam ! Sakit tekak dan selsema tu. Lagi kuat berbanding demam. 


 

 
 Siap ambil darah, sakit? Sakit jugak lah ! Tapi, tak lama pun sakitnya. Mummy jenis kalau dah sakit tu...redha je kene buat apa pun. Dengan harapan nak sembuh cepat !
 

Ini ialah result darah ! WBC tinggi sedikit. Demam virus. Dan, semestinya ada bakteria.
 

Sudahnya, kene lah telan segala ubat-ubatan ! Ubat selsema dan sakit tekak je doktor tak bagi. Tak apa lah. Kita cuba remedy yang lain nanti. Lagi pun lemon sangat bagus ! Vitamin C pun tinggi.

Sepanjang tempoh tak sihat ini. Nak mengahadap blog pun agak malas. Semua entri santai je mummy menulis di sini. Selera makan pun semakin berkurang. BAb kurang makan tu bagus sebenarnya ! Boleh kurus cepat !   

You Might Also Like

1 comments

  1. Sama la ngan Akak dh lebih seminggu batuk Dan selsema..masih x OK...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab