Pilih nama anak yang ada makna secara online

08:31

Anak pertama dulu beli juga beberapa buah buku nama-nama anak Islam yang mempunyai maksud. Kita ini, Bahasa Arab so-so. Memang wajib refer buku lah kan ! Bila tengok buku tu agak letih. Belek-belek sana..Belek-belek sini pastu rasa macam tak berapa lengkap dan puas pulak.

Buka pula website. Banyak website yang ada untuk pencarian nama Islam yang ada makna ini. Dalam banyak-banyak website, mummy suka dengan http://name.crazyartzone.com nak kata lengkap sangat tu, masih juga ada nama yang tak ada dalam ini. Tapi bagi mummy, boleh tahan koleksi yang ada dan mudah nak cari. Sejak dari Dhia Batrisya, mummy refer nama di sini hinggalah nombor dua. 

Himpunan Koleksi Nama Dalam Islam Yang Mempunyai Maksud Secara Online



Korang suka pilih nama anak dari Sumber yang mana satu? Kongsi boleh? Mummy nak cari nama anak nombor 3? Eh...tidak..tidak !! Mummy nak tolong adik ipar je mencari sumber. Dia pun pening..Sebab ada nama yang dia suka. Dia tak jumpa makna. Tapi, dalam http://name.crazyartzone.com nasib ada jumpa.


You Might Also Like

8 comments

  1. Nak cuba try test nama ena la.. Hehehe nak tahu makna nama ena kt situ.. Kalau kat buku, nama ena makna "mata"

    ReplyDelete
  2. zaman anak saya dulu blh refer pd buku nama, kalau nk letak 2 nama gabung bole cari makna yg best dan bagus.

    ReplyDelete
  3. sy pn pilih nama anak yg baru ni pakai gugel je hehe..senang sungguh skrg hehe

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. e'in dh boleh try bkk website nie.. sbb in shaa Allah turn e'in nak pilih name anak, tak lame lg.. hihi

    ReplyDelete
  5. Wahhh..bagus lahhh..nnti boleh la pilih nama anak kat situ..hihi

    ReplyDelete
  6. amboi kak linda. tgk2 nama anak ni ade pape keee?? hahaha

    ReplyDelete
  7. alaa...dah lama x tengok nama online ni...next kalau ada rezeki nama anak nak letak Laila Helena

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab