Saturday, 26 March 2016

7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Ramai yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu. Bahanyanya kolestrol berlebihan di dalam badan. Kolestrol juga terbahagi kepada dua. Berbahaya dan tidak berbahaya. Kolestrol yang tidak balance dan bacaan yang tinggi boleh mengakibatkan penyakit seperti sakit jantung dan juga strok.

BAGAIMANA NAK TAHU KOLESTROL DALAM BADAN TINGGI ATAU TIDAK?


Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda

Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda




Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

TANDA KUNING MUDA pada bahagian kelopak mata atau benjolan pada siku, lutut dan tumit
 
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

Tibulnya biji lemak yang berwarna putih kecil di leher atau kawasan wajah.
 
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 
Kaki membengkak juga salah satu tanda kolestrol tinggi dalam badan.
  
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

Kerap rasa tegang di leher dan juga kerap sakit kepala.
 
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

Senak di bahagian dada sebelah kiri.
 
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

Badan cepat letih dan cepat mengantuk.
 
Antara 7 Tanda Kandungan Kolestrol Tinggi Dalam Badan Anda 

Kaki kerap berasa kebas. 

Bila baca antara 7 tanda kolestrol tinggi jadi takut pula mummy. Sebab ada beberapa tanda macam ada je ni. Nampaknya kene jalani ujian cek tahap kolestrol. Untuk pastikan tahap kolestrol mummy berada dalam kategori sihat.  

 Kredit: Facebook AMS Wellness Centre

3 comments:

  1. nice sharing... akak slu jg kebas kaki klu duduk tak betul mesti kebas

    ReplyDelete
  2. Macam ada je tanda- tanda ni kat akak..ehhh...kena pi check ni

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers